09/01/17 - 17:49h

Janko spreman: Želim ponovo u top 30!

 


Srpski teniser Janko Tipsarević započeo je sezonu na najbolji mogući način, osvajanjem titule na čelendžeru u Bangkoku.


Janko Tipsarević


Srpski Dejvis kup reprezentativac je dominirao u tajlandskoj prestonici i dominantno došao do trofeja, prvog posle četiri godine (prethodni turnir osvojio u Čenaju 2013.). Zanimljivo da je mnogo duže prošlo od njegove poslednje titule na čelendžeru, koju je osvojio još 2009. u belgijskom Monsu.

Tipsarević se prošle godine vratio u takmičarski pogon nakon dve godine pauze zbog povreda i tumora na peti.

Mnogo mi znači osvajanja čelendža u Bangkoku. Kada počnete sezonu trofejom to vam mnogo pomogne zbog samopouzdanja. Vraćam se posle teške povrede i mislim da će mi ovi bodovi, kao i mečevi koje sam dobio, mnogo značiti da ostvarim svoj cilj, a to je povratak među najboljerekao je srpski teniser.

Zahvaljujući uspehu u Bangkoku, Janko je napravio i veliki skok na ATP rang listi, pa je od ponedeljka 118. teniser sveta.

Prvi put sam pripreme odradio kod kuće. Obično sam mnogo putovao i igrao turnire po Aziji, ali sam odlučio da sada ostanem sa svojom porodicom i pripreme odradim u svojoj akademiji u Beogradu. Posle toga smo došli u Bangkok, osam dana pre turnira, kako bih se navikao na vreme, vlažnost i sunce, i to se isplatilo.

Posle dugo vremena, srpski as ulazi zdrav u novu sezonu.

Teško je oceniti 2016. jer sam počeo da igram sredinom sezone, ali ni tad nisam bio potpuno fizički spreman jer sam imao nezgodnu operaciju kolena na početku godine. Kada niste dovoljno spremni, gubite i neke mečeve koje biste dobili, da je vaša fizička sprema na vrhuncu. To sada nije slučaj – ništa me ne boli, dobro sam pripremljen i spreman za svaki izazov koji sledi. Nadam se da ću se u 2017. vratiti možda ne tamo gde sam bio pre povrede, ali blizu. Što se plasmana tiče, bio bih srećan da završim sezonu u top30. To bi bilo ogromno dostignuće, ali zavisi od mnogo faktora. Imam 33 godine, ne mogu da igram toliko turnira kao što sam igrao ranije, ali uz malo sreće i bez povreda, mislim da mogu dotle da stignemambiciozan je Tipsarević.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.