11/11/23 - 15:22h

Janik Siner: Osećam da sam mnogo bliži Đokoviću!

 

Janik Siner je pokazao sjajnu formu u finišu sezone, i želeće da je potvrdi pred svojim navijačima u Torinu.


Mladi Italijan je značajno podigao formu u poslednjih par meseci. U Torinu će igrati pred svojim navijačima, a jedan od rivala u grupi biće mu i Novak Đoković.

-Igrali smo poslednja dva meča na Vimbldonu i možda će to nekome delovati čudno, ali sam osetio da sam mnogo bliže njegovom nivou ove godine u četvrtfinalu kada me je pobedio u tri seta nego prošle u polufinalu kada je bilo pet setova. Želim da igramo što pre. Meč sa Đokovićem će mi najbolje pokazati u kakvoj sam formi. Kada njega imaš sa druge strane, osećaš da igraš sa legendom – rekao je Siner, a potom se osvrnuo na aktuelni trenutak italijanskog tenisa.

-Fonjini, Beretini i ja smo revolucionisali italijanski tenis. Moj trener Daren Kejhil mi je već rekao da ću pre ili kasnije shvatiti da ne igram samo za sebe, nego i za brojne navijače. To mi u Torinu donosi specijalnu motivaciju.

Ne kaje se zbog svih odricanja i što vodi potpuno drugačiji život od svojih vršnjaka.

-Sa trinaest godina sam napustio kuću zbog igranja tenisa. Ovaj sport je za mene ceo život. On mi donosi radost, tugu, nadu, frustraciju… Iako je to moj posao, nikada na njega tako ne gledam. Moj cilj nije da zaradim pare, nego da do kraja iskoristim svoj potencijal. Da mislim na novac, igrao bih više egzbicija, snimao više reklama. Ove godine sam smanjio broj turnira da bih se više posvetio treninzima. Voleo bih da budem broj 1, ali je možda moj vrhunac broj 4 – zaključio je mladić iz Tirola.

Siner će igrati prvi meč na Završnom Mastersu u Torinu. U nedelju od 14.30, ukrstiće rekere sa Stefanosom Cicipasom. Istog dana, od 21.00, sastaće se Novak Đoković i Holger Rune.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.