09/02/14 - 22:19h

Jakšić i Stojanović ublažile poraz

 

Nina Stojanović i Jovana Jakšić uspele su da savladaju kanadsku kombinaciju Dabrovski – Fišman i tako ublaže poraz desetkovane srpske reprezentacije. Naš dubl bio je bolji posle preokreta, 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 8:10.

Fed kup tim Srbije

Fed kup tim Srbije

Jakšić i Stojanović loše su otvorile meč, koji je trajao sat i 11 minuta. Održale su egal do rezultata 2:2, kada Kanađanke prave seriju od 4:0 i osvajaju prvi set sa 6:2,

U drugom setu viđena je potpuno druga slika. Naše teniserke su brzo povele sa velikih 3:0, ali su protivnice odmah uzvratile ribrejkom i smanjile na 3:2. Međutim, srpske igračice su uspele da ponovo steknu brejk prednusti ali su ga ovog puta sačuvale, i izjednačele na 1:1, dobivši drugi set sa 6:3.

Taj brejk set doneo je najveće uzbuđenje u kompletnom meču. Povele su naše sa 4:0, uz dva mini – brejka, ali ni to nije bilo dovoljno za spokojan finiš meča. Dabrovski i Fišer su uvratile serijom od 3:0 i smanjile na 4:3. Naše uzvraćaju novom mini – serijom od 2:0 i povele sa 6:3, a potom i 8:3. Kada se činilo da je sve rešeno, Kanađanke izjednačuju na 8:8, ali posladnja dva poena osvaja srpski dubl i tako donosi svom timu prvi trijumf ovok vikenda.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Jovana Jakšić, Nina Stojanović, Srbija - Kanada, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.