28/01/22 - 16:52h

“Izvinjavam se sudiji, kajem se 100 odsto”

 

Danil Medvedev izvinio se sudiji kojeg je na današnjem meču protiv Cicipasa vređao.


Source: Getty Images AsiaPac

Medvedev je izgubio kontrolu i optužio sudiju da toleriše “koučing” Apostolosa Cicipasa, govoreći mu da je glup i lud.

– Stvar je u tome što sam pre svega bio slomljen, pa me je to dovelo do ludila. Mislio sam da bi sudija mogao bolje da kontroliše publiku. ‘Tišina, molim’ ili tako nešto. Nisam video da to radi često. Iskreno, pred svaki njegov ritern njegov otac priča na grčkom. Ne znam, možda ga bodri samo. Onda sam sudiju pitao da li on može da priča? On je rekao da može, ali ne sme da radi ‘koučing’. Ja ne smatram ‘koučing’ varanjem, ali bi trebalo na to gledati kao na kršenje pravila.

U jednom trenutku arbitra je nazvao “malom mačkom”, što bi moglo da se okarakteriše i kao psovka.

– Smejete mi se, ali možemo reći da je smešno. Definitivno samo bio van sebe. Nisam se više uopšte kontrolisao, zato sam srećan što sam pobedio. Ovakve stvari često prouzrokuju gubitak koncentracije. Sledeći gem je počeo loše, 15-40 i tada sam se osećao da gubim konce. Srećom, brzo sam se povratio.

On se potom izvinio za svoje ponašanje.

– Izvinjavam se, nije lepo. Znam da se trudi kao i svaki drugi sudija da da sve od sebe. Ali, tenis je borba, jedan igrač protiv drugog. Stvarno poštujem igrače koji nikada ne pokazuju emocije. To je teško, ja sam stvarno emotivan. Moraću da poradim na tome. Kajem se 100 odsto.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Danil Medvedev, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.