16/01/22 - 17:12h

Izner: Novak je oduvek bio i biće klasa; Sendgren: Da sam u Melburnu povukao bih se sa turnira

 

Američki teniseri Džon Izner i Tenis Sendgren još jednom su uputili podršku Novaku Đokoviću.


Izner

Nakon što je Federalni sud Australije presudio u korist države, Novak je isti dan otputovao za Dubai odakle će otići za Beograd.

Izner je rekao da nije u redu to što je srpski as deportovan.

– Novak je oduvek bio i biće klasa. On je apsolutna legenda za mene, neko mo je dao tako mnogo milionima širom sveta. Ovo nije u redu. – napisao je on.

Na svom Tviteru profilu, Sendgren je napisao da bi voleo da je u Melburnu a bi se, zbog ove odluke suda, povukao sa turnira.

– Ako mislite da je tenis važniji od ovog pitanja. Ti si je*eni moron. Voleo bih da sam u Melburnu da bih mogao da se povučem sa turnira. Pretpostavljam da je solidarnost kul samo kada je u pitanju ček. Kada ‘ikona slobodnog izbora’ nije dobrodošla, stvari su poludele.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Džon Izner, Novak Djoković, Tenis Sendgren, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA January 16, 2022 Odgovori

Ne znam, očekivati solidarnost od tenisera iz drugih zemalja (u vidu povlačenja sa turnira) sada kad je Nole isteran iz Australije, nije realno. Da su htele, kolege bi ga podržavale u proteklih 10-ak dana, što bi možda uticalo na donošenje konačne odluke. Osim malobrojnih pojedinaca, koji se mogu izbrojati na prste jedne ruke (a kojima neka je svaka čast), svi su gledali (i gledaju i dalje) samo svoje interese. Međutim, neprijatno sam iznenađena, a nadam se da nisam jedina, što se ostali srpski teniseri, učesnici Australijan opena, nisu solidarisali i krenuli kući sa Novakom. Mora da postoji neki mnogo valjan razlog za to! Bravo za Tenisa Sandgrena i Iznera!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.