13/09/23 - 12:09h

Ivanišević: On se neće zaustaviti, mislim da će igrati i na OI 2028! (VIDEO)

 

Jako zanimljiva pres konferencija Gorana Ivaniševića nakon Đokovićevog osvajanja US Opena.


Source: Getty Images North America

Novakov trener je, kao i uvek, otvoreno i transparentno odgovarao na pitanja novinara.

-Volim kad sam na ovim konferencijama jer to znači da je osvojio gren slem. Ovo je 24, šteta za Vimbldon, malo je falilo da uzme sve ove godine. Ali, hajde da ne budemo razmaženi, ovo je neverovatno što je uradio. Još je gladan, igra neverovatno. Sednem i uživam u fenomenalnom tenisu.

-On je takav sklop da, pobedio ili ne, odmah zaboravlja šta je bilo i gleda dalje. Posle Vimbldona se odmah fokusirao na Sinsinati. Takav je, zato je toliko uspešan.

-Njegov mentalitet ne može da se trenira, on je rođeni genije. Jedan je od najvećih sportista svih vremena, rođeni pobednik. Ako mu kažete da nešto ne može da uradi, tek tada će uspeti, jer ga to neverovatno motiviše. Balkanci nisu takvi po prirodi, on je unikat. Ne znam da li će se ikada ponovo roditi takav sportista.

Analizirao je Ivanišević tok finala u Njujorku.

– Imao je malo sreće, Danil mu je dao prvi set, taj-brejk je bio poklon. Sa Danilom morate da budete uvek oprezni, bilo je dosta dugih poena, a onda je usledio drugi set koji ne znam kako je osvojio. Ne bih rekao srećan, ali je igrao neke neverovatne poene, pogotovo na set lopti. Onda je usledio taj-brejk, vratio je energiju, taj-brejk je bio ključan. Taj-brejk je bio ključan i na Vimbldonu, da ga je uzeo, bilo bi 3:0. Da ga ovde nije uzeo, i ovde bi bilo drugačije, ko zna kakav bi bio treći set.

U trećem setu je Novak stekao pa brejk pa ga odmah ispustio.

– Kada je nervozan, žuri, ali sam mu govorio da procesuira u glavi šta se dešava. Došlo je do borbe, kada je ponovo napravio brejk, zaigrao je ponovo dobro. Kada je nervozan, njegove loptice idu mnogo dugačko. Ipak, i on je ljudsko biće. Znala se taktika. Dosta serviranja na vani i prilazak na mrežu. Ostaje sa njim pa makar pao u nesvest i da ga čeka. Igra pet gemova i ne dozvoljava ništa. Taktički se držao dobro, ali malo je u trećem setu izgubio ritam, ali i on je čovek od krvi i mesa, može se i njemu desiti.

Ivanišević je odgovorio i na pitanje o tome kada možemo očekiivati 25. grend slem pehar i kada će Đokoviću biti dosta.

– To morate da pitate njega, ne mislim da će stati. On misli da će da igra Olimpijske igre u Los Anđelesu (2028, prim.aut.)! Ne znam šta je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome šta bi mogao da ostvari sve. Možda bih bio iznenađen da nisam pored njega. Kada osvoji 25. grend slem, pitaće se zašto ne 26 grend slem? Uvek gleda da je spreman, generalno uvek želi više i sve želi da bude perfektno, zato i ima ovakve rezultate.

– Ne šali se sa brojevima, shvata ih mnogo ozbiljno, ali nije lako da se motiviše malim turnirima. Mora to da čini da bi igrao dobro na velikim, kao što je to uradio sa Sinsinatijem i Ju-Es openom, posle tog meča sa Alkarasom. Tako je prežalio Vimbldon, brojevi su jako bitni i to je tako.

Duel sa Laslom Đereom bio je najteži na turniru, o čemu je pričao i Goran.

– Verovali ili ne, protiv Đerea. Neugodan igrač, vodio sa 2:0 u setovima. Ne veruješ da vodiš, ne znaš da li ćeš dobiti ili nećeš. Sve ostalo je bilo glatko, kontrolisano. Da je izgubio taj-brejk, gledali bi totalno drugi meč.

Njegova i Novakova saradnja je sada i više nego uspešna, pa je tako i on kompletirao sva četiri grend slema.

– Nije mi lakše, GS finale je GS je finale, hočeš da igraš dobro, da dobiješ. Moglo je i ovde biti drugačije, ali sad sam se ušemio, čuješ ga, ne čuješ ga… Falio mi je ovaj Ju-Es open sa njim, sve sam kompletirao, imam sve sa njim! Ne gledam budućnost, moram na operaciju kolena posle ovoga i šta bude biće.

Na samom kraju pričao je i o prioritetim za naredni period, a to su svakako Dejvis kup i Torino.

– Teško da će doći do Kine… Za sad u planu, više ne, nego da. Mora se odmoriti i posložiti, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj završni Masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome.

Djokovic's Coach "Novak is a GENIUS" - USO 2023

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.