14/02/20 - 18:52h

Ivanišević: Novak je za mene najbolji, niko mu nije ni blizu

 

Nekadašnji teniser Goran Ivanišević pričao je o saradnji sa najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem.


zimbio.com

On je u intervjuu za “Jutarnji” rekao da u poslednjih deset godina niko nije uradio ono što i Novak.

– Nikad neću moći da zaboravim kad sam prvi put igrao s Novakom, koji je imao 14,5 godina, i kad mi je šjor Niko rekao: ‘Vidi, kume, ja** ću odseć’ ako ovaj ne bude broj jedan’. I to se stvarno vidi. Imate decu koja igraju dobro, a imate i onu koja imaju ‘to nešto’. To ne možeš kupiti, ili imaš ili nemaš. To razdvaja šampione kao što je Novak od nekoga ko će biti 20. ili 30. Novak je osoba koja stalno želi nešto novo, a takvu psihu još nisam video. To je ono što ga krasi i zbog čega je za mene najveći. I što će još pokazati s turnirima koje će osvojiti i rekordima koje će srušiti. Ako gledate u zadnjih 10 godina, niko mu nije ni blizu.

Goran je pričao kako izgleda saradnja između njega, Marjana Vajde i Đokovića.

– Ne dešava se često da se razmimoilazimo u idejama. Marijan i ja smo uvek u istom smjeru, jedino je Novak koji put nezadovoljan nekim udarcem, kad mi mislimo da za to nema razloga. Ali opet, on je na terenu, i dok on ne bude zadovoljan, možemo da pričamo šta nam je volja. Na primer, sad u Australiji pre meča s Raonićem govori nam da mu je retern loš, da nije zadovoljan, da pada. Sad ja gledam: pa gde je problem? I onda smo ulovili Karlovića, koji je još bio tamo, da ga zagreje dan pre. A Novak mu vraća servise k’o da Karlo servira s 500 metara udaljenosti. Bio je zadovoljan, ali ne skroz. I onda dođe protiv Raonića i izreternira čoveka koji mu servira 220, 230 na sat. Novak je perfekcionista i dok sve udarce ne oseća onako kako je zamislio, nije zadovoljan. – rekao je on i nastavio:

– Možda on neke detalje vidi na drugačiji način nešto što ih vidimo Marijan i ja. Fascinantno je koliko prati tenis. Usred noći se seti nečega i pošalje nam poruku jesmo li mi to videli. Na primer, pre finala s Timom gledao je kako ovaj kad baca loptu levo, servira prema spolja, a kad baca desno, servira na ‘T’. I u svaki detalj želi biti siguran, da nije propustio ništa što bi ga u meču moglo koštati. Neviđeno prati tenis, upoređuje ranije mečeve… Gledali smo Tima i Zvereva i već razrađujemo scenarija, što ako dobije ovaj, šta ako dobije onaj. Sedimo na večeri, zezamo se, ali zapravo smo već u meču.

On je govorio i o Novakovom obaranju rekorada:

– Federera bi po broju nedelja na broju jedan mogao da prestigne već posle US Opena, a po Grand slemovima iduće godine. Ove godine ga može izjednačiti, za šta bi morao da osvojitsva tri preostala. Ali ako osvoji sva tri, onda bi opet napravio nešto što je uspeo samo Rod Lejver. Ponavljam, za mene je već sada najbolji teniser u istoriji. Kad je prisutan, spreman i zdrav, nema boljeg. Šta će se sve gledati na kraju njihovih karijera, o tome će odlučivati ljudi, ali mislim da će Novak u svim bitnim kategorijama biti najbolji.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.