22/02/14 - 10:51h

Ivanišević: najbolji treneri su bivši grend slem šampioni

 

Goran Ivanišević jedno je od najpoznatijih teniskih imena na ovim prostorima. Čovek koji je osvojio Vimbldon 2001. godine i koji je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio Dejvis kup 2005. godine, iza sebe ima uspešnu i bogatu igračku karijeru, koju je krunisao osvajanjem pomenutog turnira. I nakon završetka profesionalne karijere, Ivanišević nije napustio tenis, već aktivno ostao u njemu obavljajući nekoliko poslova. Trenutno Ivanišević trenira njegovog zemljaka Marina Čilića, a u pažnju javnosti ovih dana dospeo je izjavom da su najbolji teniski treneri upravo bivši grend slem šampioni.

goran ivanisevic
Ovaj neumoljivi server kao primer za to navodi da najveća teniska imena u ovom trenutku iza sebe kao trenere imaju bivše grend slem šampione. Čovek koji je znao da po sezoni napravi i više od hiljadu asova kaže da je čak i Federer angažovao bivšeg grend slem šampiona da mu pomogne da se vrati na staze uspeha. Ujedno, Boris Beker trenira Đokovića, a Ivan Lendl Endija Mareja.

djokovic beker

Ivanišević, koji je svojevremeno bio drugi igrač sveta, u šali je dodao da kada bi svi bivši šampioni zauzeli trenerska mesta da bi tada nastao “šampionat trenera” i da bi to bilo prilično zanimljivo gledati.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Boris Beker, Goran Ivanisevic, Marin Čilić, Novak Djoković, Stefan Edberg, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.