03/04/24 - 11:21h

Ivanišević jasan: Ziki je idealan za Novaka u ovom trenutku!

 

Ivanišević smatra da je Nenad Zimonjić najbolji mogući izbor.


Foto: Getty images/Clive Brunskill

Nekoliko dana nakon raskida saradnje sa Novakom Đokovićem, Goran Ivanišević je prvi put javno govorio na ovu temu. U ekskluzivnom intervjuu za Sportklub, hrvatski stručnjak je više od sat vremena odgovarao na pitanja Saše Ozma. Bio je vrlo konkretan rekavši da je Nenad Zimonjić idealan za njegovog naslednika.

-Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka.

-Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao.

-Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor – zaključio je Ivanišević.

KOMPLETAN INTERVJU SA GORANOM IVANIŠEVIĆEM BIĆE PREMIJERNO PRIKAZAN NA SPORT KLUBU 1 U SREDU OD 17.50.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.