03/04/24 - 20:35h

Ivanišević: Da je Novak Englez, sagradili bi mu palatu pored Bakingemske

 

Goran Ivanišević govorio je o tome kako tretira Novaka Đokovića.


zimbio.com

U trci za najbolje tenisera svih vremena mnogi ne smatraju da ta titula pripada Novaku uprkos svim brojkama koje su nesporno na njegovoj strani.

U velikom intervjuu za Sportklub pojasnio je zbog čega je to tako.

– I on je to izjavio nedavno – to ima veze sa time odakle je, i niko me ne može razuveriti. Da je Englez, pored Bakingemske palate bi sagradili još jednu palatu za njega… Ima veze odakle si, mi iz ovih krajeva – i vi i mi – moraš da napraviš nešto puta dva ili puta tri da bi bio priznat, to tako ide jednostavno… I slava i sve, moraš triput bolje da udariš forhend da bi to bilo priznato. Gluposti… I uvek će mu nešto naći – da, ali tad i tad nisi uradio to i to. Pre je bilo jesu brojke važne, sad nisu važne. On je za mene najveći – po brojkama, i po svemu, po tenisu… Ako gledamo Veliku trojku, drukčiji su tipovi igrača i energija, ali za mene je Novak bio najveći i pre nego što sam mu postao trener. – rekao je on i nastavio:

– Osetio sam taj drugačiji tretman i kao igrač, a bogami i kao njegov trener. Uvek je ‘a vi Balkanci’, sve… Ono s koronom meni je bila dodatna motivacija – e, nećete sad, tu smo mi, nema nas mnogo, ali idemo da se borimo. Taj ljudski deo koji smo imali i koji sam ja njemu ponudio, to je najvažnije, na kraju krajeva. Uvek ćemo biti prijatelji. I rezultati ostaju, šta god neko mislio o meni, to me nije ni briga, niko ne može da ih izbriše.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.