20/12/15 - 13:27h

Ivana Jorović u kvalifikacijama za AO

 

Sjajnom seriom rezultata, zaključno sa osvajanjem turnira u Ankari, Ivana Jorović je obezbedila učešće u kvalifikacijama za glavni žreb Australija Opena, koji počinje 18.januara.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic


[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Ivana Jorović je učešće u kvalifikacijama za prvi Gren slem naredne sezone obezbedila zahvaljujući furioznom finišu sezone. Mlada srpska teniserka, rođena 1997. godine, dobila je 16 od poslednjih 17 mečeva, osvojiviši pri tom čak tri titule, u Istanbulu, Zavadi i Ankari.

Poslednji poraz u singlu doživela je još 12. novembra, u četvrtfinalu turnira u Minsku. Sajnom serijom rezultata, Ivana je ušla u prvih 200 na WTA listi, a pravo na Gren Slem kvalifikacije imaju igračice iz prvih 250.

To će ujedno biti i najbolji renking u dosadašnoj karijeri naše mlade teniserke, koja je 2014. bila najbolja juniorka sveta i finalistkinja Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji. Njen dosadašnji najbolji plasman bio je 219. mesto, u novembru ove godine.
U dosadašnjoj profi karijeri Jorovićeva je osvojila osam trofeja, od toga i dva nagradnog fonda 50.000. U finalu turnira u Ankari, Ivana je savladala rivalku koja je za 111 mesta bolje plasirana od nje.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Ivana Jorović, Kvalifikacije, Srpski teniski talenti, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.