26/09/14 - 19:13h

Ivana Jorović kreće u profi pohode

 

Ivana Jorović – ona što postavi sebi za cilj, to i ostvari. Na početku godine postavila je sebi zadatak da se domogne prvog mesta na juniorskoj listi najboljih mladih igračica planete. Uspela je, a uz to nastupala je za reprezentaciju Srbije do 18 godina i osvojila zlato na ekipnom prvenstvu Evrope. Igrala je u junu i finale juniorskog gren slema, na terenima Roland Garosa.

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Kao najperspektivnika mlada teniserka sveta uzela je učešće na olimpijskim igrama mladih u Kini. Imala je tu čast da na ceremoniji otvaranja nosi srpsku zastavu. Nažalost, u Kini se povredila, usledila je jednomesečna pauza koja je iskorišćena za lečenje i rehabilitaciju. Mesec dana bez reketa i treninga učinili su svoje. Tek nedavno Ivana se vratila optimalnim treninzima pripremajući se za nastup u kvalifikacijama na WTA turniru u Luksemburgu. Ivanin prvi WTA turnir u karijeri.

Da, ovo mi je prvi WTA turnir, ali ne ulazim bez iskustva u takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Igrala sam na fjučersima, 25. i 50.000 dolara (nagradni fond) turnirima, osvojila četiri titule iz fjučers serije. Svakako da ima razlike između juniorskog i seniorskog tenisa, ali sam se veoma brzo prilagodila. U juniorskoj konkurenciji igračice nemaju tu energiju i borbenost, lako se i brzo predaju.

A Ivanu baš krasi osobina da igra do krajnjih granica i nikada se ne predaje.

To sam ja. Dajem u svakom meču sve od sebe. Nikada protivnicama ne dajem lake poene, pobedu. Zato me ovaj profi tenis ni jednog momenta nije iznenadio, niti sam bila u podređenom položaju, bar ne mentalno.

Ambicije Ivane Jorović, najperspektivnije mlade teniserke ne samo na ovim našim prostorima, potpuno su okrenute profi tenisu.

Završila sam s juniorsom karijerom. Ostvarila sam zacrtano, da budem prva i sada ću se potpuno posvetiti igrama na seniorskim turnirima. Naravno, u početku će akcenat biti dat onima s nagradnim fondom od 25.000 i 50.000 dolara.

Ivana je sebi ponovo postavila visoke standarde. Želi da u 2015. godini stigne u Top 100.

Bila sam 493. Na WTA listi, a sada sam pala na 512. poziciju jer sam, zbog povrede, pauzirala. Naravno da će mi mnogo lakše biti kada u maju sledeće godine postanem punoletna, jer onda više nemam ograničenje da igram 16 turnira u godini. Zato i mislim da mogu do najboljih 100 do kraja sledeće godine.

O Ivani i njenom teniskom usavršavanju brine sjajan tim mladih i ambicioznih ljudi. Treneri su Marko Đoković (nije Novakov brat) i Vuk Tapušković, za kondiciju se brine Dario Novak, fizioterapeut je Aleksandar Bulatović, a listu zaključuje psiholog Tijana Ćirković. A mama Ana je tu da se nađe u svim ostalim životnim situacijama. Pratila je Ivanu skoro svuda, ali…

Ne, sada me mama više ne prati u toj meri kao ranije. Stigne ponegde na neko moje finale. Nedostaje mi, svakako… – zaključila je Ivana.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ivana Jorović, Teniserke, Vesti


Komentari: 2

 
sretenn September 27, 2014 Odgovori

Ivana!… Ivana!… Ivana!… Navijamo za dobar start tvoje profesionalne teniske karijere! Samo napred!

 
brankostojnic September 29, 2014 Odgovori

zapamti Ivana, nema izgubljenog meča

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.