04/03/14 - 18:27h

IV: Žreb naklonjeniji Jeleni nego Ani

 

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović dobile su svoje rivalke za turnir u Indijan Velsu. Na prvi pogled se može reći da je Jelenin žreb lakši, dok će Ana Ivanović imati malo teži posao. Obe igračice slobodne su u prvom kolu, dok će u drugom Jelena, koja je sedma nositeljka, igrati protiv pobednice duela Ivon Mojsberger i Ivete Melcer, dok će Ana, 11. favorit, svoj nastup u Indijan Velsu početi protiv bolje iz duela Elina Svitolina – Monika Puig, dok će Bojana Jovanovski u prvom kolu igrati protiv Alison Riske.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Protivnice Jeleni Janković, ako uspešno prebrodi prvu prepreku u drugoj mogu biti Magdalena Ribarikova, Petra Četkovska i Šelbi Rodžers. U osmini finala Jelenu najverovatnije čeka Karolina Voznijacki, koja će pre toga morati da preskoči našu Bojanu Jovanovski. Taj deo žreba predvodi druga nositeljka Agnješka Radvanjska koja je Jelenina projektovana protivnica u eventualnom četvrtfinalu.

Ana Ivanović je u delu žreba koji predvodi Nemica, Anđelika Kerber, ali bi joj u trećem kolu najozbiljnija protivnica trebalo da bude Sloun Stivens. Ipak, ako Ana savlada Amewrikanku ili neku drugu teniserku, potom bi išla na Anđeliku Kerber i Mariju Šarapovu u četvrtfinalu.

Bojana Jovanovski već u drugom kolu ima ozbiljan zadatak protiv Dankinje, Karoline Voznijacki, ali s obzirom na formu obe teniserke, na tom meču nas ništa ne može iznenaditi, dakle Dankinja nije nepremostiva prepreka za Bojanu. Ukoliko napravi iznenađenje, potencijalna protivnica Bojane bila bi Kaja Kanepi.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Jelena Janković, Masters, Masters u Indijan Vels, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.