08/07/19 - 12:57h

ITF World Tour 15 M Belgrade – Trofej Miladinoviću

 

Srpski teniser Marko Miladinović slavio je u finalu prvog profesionalnog turnira u Srbiji od promene pravila koje je Međunarodna teniska federacija ITF nedavno uvela, u ogranizacii Akademije “Tipsarević”.


Source: Michael Dodge/Getty Images

18-godišnji teniser slavio je u meču sa Fabijanom Marožanom iz Mađarske rezultatom od 6:3, 6:3.

Njemu je ovo drugi trofej u profesionalnoj karijeri.

– Izuzetno sam srećan zbog ovog uspeha na turniru koji će puno značiti i meni i drugim našim igračima u njihovoj karijeri. Drago mi je da ćemo moći da stičemo dragocene poene na takmičenjima koje se organizuju u našoj zemlji, i želeo bih da se zahvalim Teniskoj akademiji “Tipsarević” i svima koji su doprineli da organizacija turnira bude sjajna u moje ime i ime svih . – rekao je Miladinović

U konkurenciji dublova slavio je ruski par Dubrivni-Ovčarov, a trofeje su uručili predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i osnivač Teniske akademije “Tipsarević” i teniser Janko Tipsarević.

– Zahvalio bih se svim igračima i njihovim timovima, Teniskom savezu Srbije, cenjenim partnerima i brojnoj publici na učešću i zapaženoj podršci koju su pružili u uspešnoj realizaciji prvog turnira kategorije 15 M koji smo organizovali našoj teniskoj akademiji. Naročito mi je drago što, stvaranjem uslova da naši igrači osvajaju poene na domaćem tlu, pozitivno utičemo na misiju stvaranja novih generacija teniskih asova i njihovu afirmaciju na profesionalnoj teniskoj sceni – čime dodatno popularizujemo teniski sport, koji nam je doneo toliko uspeha, trofeja, radosti i priznanja proteklih godina. Čestitao bih Marku, Artemu i Aleksandru na osvojenim trofejima, poželeo im i dalje uspehe i da se, kao i svi mi – uvek sećaju svojih prvih osvojenih turnira i trofeja. – kazao je Janko.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janko Tipsarevic, Marko Miladinović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.