12/03/16 - 13:06h

ITF: Nadal nepravedno optužen!

 

Međunarodna teniska Federeacija (ITF) stala je u odbranu Rafaela Nadala, koji je nedavno ponovo optužen da je pao na doping testu 2012. godine.

Rafael Nadal

Rafael Nadal


Posle “slučaja Šarapova” i ponovnog pokretanja priče o dopingovanju, Rafael Nadal je još jednom bio na udaru optužbi, koje su i ovoga puta dolazile od ozbiljnih imena, kao što je bivša ministarka sporta Francuske, Rozelin Bašelo. Ona tvrdi da je Rafael Nadal pao na doping testu pre četiri godine.

ITF je oštro reagovao na ove reči i odgovorio saopštenjem u kojem između ostalog piše:

Optužbe Rozelin Bašelo protiv Rafaela Nadala ne samo da su iznenađujuće, već nisu ni fer. Svi igrači koji prekrše pravila antidoping sistema moraju javno da objave to. Takođe, antidoping agencija radi nezavisni izveštaj o rezultatima testova.

Nakon ovih optužbi, Rafael Nadal je odlučio da tuži bivšu ministarku sporta Francuske.

U odbranu Španca stao je i Olimpijski komitet Španije, koji smatra da su optužbe Bašelove nepravedne i da bi nekadašnja ministarka Francuske morala da bude svesna reči koje izgovara.

Pre Rozelin Bašelo, i Janik Noa je javno tvrdio da se mnogi španski sportisti dopinguju, među njima i teniseri.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rafael Nadal, Vesti


Komentari: 3

 
slavica March 12, 2016 Odgovori

naravno da ce da ga brane kada im je dao debelu lovu da se zataska afera.To sto pricaju su bajke za malu decu.Da je to neko drugi isao bi na stub srama.

 
BATA MART 12.2O16 March 12, 2016 Odgovori

ITF KAZE DA IZJAVA PRETSTAVNICE FRANCUSKE NIJE FER ALI NE KAZU DA NIJE ISTINITA LELE LELE KUKU LELE I NIJE IZNENADJUJUCA

 
Mirko March 13, 2016 Odgovori

Dovoljno je pogledati stravican pad forme Nadala u poslednjih godinu i vise dana.To mora biti sumnjivo.Ne moze neko ko je bio 9-tostruki sampion RG preko noci zaboraviti igrati vrhunski tenis.Tu nesto “smrdi”…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.