31/01/17 - 15:14h

Italijani ne praštaju: Žestoka kazna za Kamilu Đorđi!

 

Zbog odbijanja da prošle godine nastupi za Fed kup tim, italijanska teniska federacija kaznila Kamilu Đorđi sa devet meseci neigranja.


Zimbio.com


Italijanska teniserka Kamila Đorđi kažnjena je sa devet meseci neigranja od strane nacionalne teniske organizacije zbog odbijanja da nastupi za reprezentaciju u Fed kupu aprila prošle godine. Zbog izostanka u meču protiv Španije, ona je takođe dobila i novčanu kaznu u visini od 30 hiljada evra.

Iako se detaljnije informacije o ovom slučaju očekuju u narednih desetak dana, izvesno je da će Kamila morati da se pomiri sa činjenicom da neće moći da nastupa na takmičenjima koja su pod okriljem Federacije.

Đorđi nije prvi italijanski igrač koji je podlegao zabrani igranja: Pre devet godina, Simone Boleli je odbio da igra meč Dejvis kupa koji je Italija igrala protiv Letonije, i zbog toga je bio kažnen.
Nekoliko godina kasnije Boleli se vratio u nacionalni tim i postao jedan od glavnih nosioca igre. Pre tri godine, 2014. on je sa Dejvis kup selekcijom Italije stigao do polufinala, gde ih je zaustavila Švajcarska.

Da li će lekcija Kamili voditi ka identičnom ishodu kada je igranje u nacionalnom timu u pitanju, ostaje da se vidi…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Kamila Đorđi, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.