21/01/13 - 20:19h

Intervju sa Stefanom Milićevićem, šampionom Srbije do 16 godina

 

U toku je Australijan Open. Tenis Uživo je iskoristio priliku da uradi intervju sa momkom koji će u bliskoj budućnosti pokazati da li je on taj koji će naslediti Novaka i Janka u vrhu ATP rang liste. Reč je Stefanu Milićeviću aktuelnom dvoranskom šampionu Srbije u konkurenciji do 16 godina.

Stefan Milicevic

Stefan Milicevic

Na početku, želimo da vam predstavimo našeg sagovornika. Stefane, otkrij našim čitaocima one osnovne stvari o sebi: Mesto rođenja; od koje godine se baviš tenisom…

Rođen sam u Beogradu, 26.04.1997. tenisom se bavim već punih 11 godina, počevši od 5. godine u teniskom klubu “Olimp”.


Upravo si postao dvoranski šampion Srbije u konkurenciji do 16 godina. Kakav je osećaj biti najbolji u Srbiji, zemlji iz koje potiče i trenutno najbolji teniser na svetu?


-Osećaj je naravno odličan, uložio sam puno napora i puno odricanja da bih postigao ovaj uspeh, što naravno uspeh čini još slađim.


Pronašli smo neke podatke da turnir u Srbiji nije jedini na kome si trijufovao u konkurenciji do 16 godina…


-Tačno, osvojio sam 6 turnira u singl i 4 u dubl konkurenciji.


Imaš takođe impresivnu statistiku. Od 38 odigranih mečeva trijumfovao si na 30 mečeva, a uz to si čak 8 puta uzeo set sa 6:0… Obećavajući rezultati…


-Nadam se da su obećavajući, ali sve u svoje vreme.


Svim ljudima koji nisu imali priliku da te gledaju, čiji stil igre je najsličniji tvojoj? Novakov, Nadalov, Marejev ili pak Samprasov?


-Ne mogu da kažem da priličim bilo kom od navedenih igrača, volim da igram agresivno, trudim se da ne dozvoljavam protivniku da preuzme inicijativu, ali sa druge strane dobar sam i u defanzivnoj igri.


Kada smo već spomenuli ova velika imena iz sveta tenisa, ko je od njih tvoj uzor?


-Mogu reći da nemam uzora, što je dosta čudno, ali se trudim da od svakog tenisera preuzmem nešto korisno.


Nakon dodele titule za dvoranskog šampiona Srbije u konkurenciji do 16 godina, izjavio si da se spremaš za jače turnire, one u kategoriji do 18 godina jer su ti potrebni jaki mečevi…


-Da, sada su mojim vršnjacima i meni potrebni mečevi sa jačim konkurentima kako bi se polako navikavali na bolji, intenzivniji nivo tenisa.

Stefan Milićević (u sredini)

Stefan Milićević (u sredini)


Smatraš da kao petnaestogodišnjak imaš igru kojom možeš da se suprostaviš momcima koji su stariji i dve godine od tebe?


-Mogu da se suprotstavim, ali je nesporno da su samim tim što su stariji fizički jači, brži. Ali naravno daću sve od sebe.


Naše čitaoce sigurno interesuje da li si imao priliku da razmeniš neki udarac sa Novakom ili Jankom ili bar da li si imao priliku da ih upoznaš…


-Da razmenim par udaraca sa njima nisam imao, a da ih upoznam sam imao priliku.


Za tebe sigurno nije lako da se izboris sa upravo takvim očekivanjima. Novak, Ana, Janko i ostali su postavili visoke standarde, ali sa druge strane te to sigurno motiviše, jer su nam upravo oni pokazali da tako nešto nije nemoguće…


-Naravno, veoma je stimulativno to što su oni uradili u našem tenisu, dokazali su da mala zemlje, ne toliko okupirana tenisom, može da izbaci kvalitetne igrače. Što se tiče pritiska i očekivanja samim tim su veća…

Stefan Milicevic

Stefan Milicevic


Bližimo se kraju ovog intervjua. Šta si zacrtao kao cilj u svojoj karijeri? Neko od mesta u TOP 10 na ATP rang listi ili neki turnir koji bi voleo da osvojiš?


-Želja mi je, kao i svakom teniseru, da uđe u TOP 10, a kakve su mogućnosti i šanse za to ostaje da se vidi u budućem periodu.


Hvala što si izdvojio malo vremena za nas i naše fanove. Za kraj, gde te možemo gledati u narednom periodu?


-Kao što ste napomenuli, odigraću državno prvenstvo do 18 godina, pa ću posle ići sa reprezentacijom u Belorusiju, a nakon toga me očekuje najverovatnije turneja po Maroku.


Nadamo se da ćeš nam uskoro dati novi povod za još jedan intervju u kojem bi tema recimo bila: Stefan Milićević osvojio titulu u konkurenciji do 18 godina!


-Takođe se nadam, bilo bi veoma lepo!


Hvala još jednom i sve najbolje ti želimo u nastavku karijere!


-Hvala i vama na ovom pozivu, takođe sve najbolje!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Intervju, Srpski teniski talenti, Stefan Milićević, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.