13/03/12 - 08:34h

Indijan Vels: Ana preokretom do 1/8 F

 

Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Indijan Velsu pošto je noćas savladala Kazahstanku Kseniju Pervak rezultatom 2:1, po setovima 6:7(8), 6:3, 6:2, posle dva sata i 55 minuta iscrpne borbe.

Ana Ivanović

Zahvaljujući lošem servisu rivalke, Ana je imala čak 17 brejk lopti, od kojih je iskoristila osam za konačan trijumf. Pervak je napravila samo 4 brejka iz čak 14 prilika.

Ivanovićeva je napravila brejk i odmah ga kapitalizovala sjajnim servisom za 4:3. Pomenuti brejk kao da je dao krila srpskoj teniserki, a potpuno rasturio igru Pervak, pa je Ana već u sledećem gemu napravila novi za 5:3. Međutim, Ivanovićeva je posustala u klučnom momentu, dozvolila je rivalki da joj oduzme servis za set, što je Pervak odmah sigurnim servisom pretvorila u 5:5.

Pošto su obe teniserke osvojile još po gem, igran je taj-brejk za prvi set. A on je bio preslikan kao borba tokom seta. Kazahstanka je povela 3:0, ali Ivanovićeva se brzo vratila u igru, imala set loptu na 8:7, ali je ipak Pervak slavila na razliku 10:8.

Ana u drugom setu tek u petom gemu pravi brejk koji sigurnim servisom pretvara u 4:2, da bi napravivši još jedan brejk lagano privela ovaj set kraju rezultatom 6:3.

Kao i u drugom setu, brejk je Ivanovićevu potpuno pokrenuo pa je ubrzo napravila još jedan za 4:1. Ana je sačuvala svoj servis, te trećim brejkom dobila set 6:2, za ukupnih 2-1 u meču.

Naredna protivnica Ani Ivanović je Dankinja Karolina Voznijacki koja je sa 2:1 u setovima savldala Šveđanku Svfije Arvidson.

(Tenis Uživo N.Mihajlović)

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.