05/03/12 - 20:06h

Indijan Vels 2012: Nova Masters titula za Novaka?

 

U toku su kvalifikacije za prvi Masters u 2012 godini, za Indijan Vels. Srbiju na ovom turniru sigurno predstvaljalju Novak Đoković koji brani titulu osvojenu prošle godine, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić u dublu, Ana Ivanović i Jelena Janković. Sa druge strane čekamo ishod kvalifikacija u kojima Bojana Jovanovski traži prolaz u glavni žreb ovog turnira.


Što se tiče naših tenisera, najviše se očekuje naravno od Novaka Đokovića. I na ovom turniru on iz prošle godine brani osvojenu titulu i 1000 poena koji mu puno znače u borbi za prvo mesto na ATP rang listi.( Možete učestvovati u anketi vezanu za ovaj turnir- ona se nalazi na desnoj strani vašeg monitora)

Tipsarevic, Djokovic i Troicki, Dejvis Kup

Troicki, Đoković, Tipsarević; Srdjan Stevanovic/Getty Images Europe

Janko Tipsarević je na ovom turniru najviši plasman zabeležio 2007 godine- 3 kolo. Prošle godine je stigao samo do 2 kola, tako da je realno očekivati da ove godine nadmaši taj plasman.

Viktor Troicki je malo uspešniji na ovom turniru od Janka. On već dve godine za redom beleži plasman u 4 kolo ovog turnira, a ovo godine nadamo se pravi i jedan korak više.

Nenad Zimonjić će zaigrati u muškom dublu sa Mikaelom Ljodrom. Naš reprezentativac do sada nije osvojio ovaj turnir, a najbliži je bio 2008 i 2010 godine kada je igrao u finalu. Prošle godine je ispao već u prvom kolu tako da će ove godine gotovo sigurno zabeležiti bolji plasman, a mi mu želimo da to bude njegova prva titula na terenima u Indijan Velsu.

Ana Ivanović dolazi na ovaj turnir kao 16 teniserka sveta i brani četvrtfinale iz prošle godine. Tada je od nje bila bolja Francuska teniserka Marion Bartoli, a mi se nadamo da će Ana ove godine biti još uspešnija na američkom tlu.

Ana Ivanovic, Jelena Jankovic

Ana Ivanović- Jelena Janković

Jelena Janković je ovaj turnir osvojila 2010 godine, dok je prošle godine bila eliminisana u 4 kolu od Ane Ivanović. Nadamo se da se njih dve ove godine neće ukrstiti u nekim ranijim kolima, a najdraže bi nam bilo da njih dve odigraju meč za titulu.

Bojana Jovanovski je prošle godine igrala na ovom turniru, ali se i nije prolslavila jer je takmičenje već završila posle prvog kola gde ju je eliminisala Ursula Radvanska. Nadamo se da će ove godine biti uspešna u kvalifikacijama i da će zabaležiti nastup bar u 2 kola ovog prestižnog turnira.

Ovaj turnir traje do 18 marta. Svakako uzbudljivih 14 dana vrhunskog tenisa su ispred nas. Naš sajt se pobrinuo za direktan prenos mečeva naših tenisera i teniserki kada njihovi mečevi budu na terenima koje pokrivaju kamere. Potrudićemo se da prenosimo što je više moguće mečeva, a uz to ukoliko bude nekih drugih zanimljivih duela u kojima neće biti naših tenisera, takodje ćemo pokušati da prenosimo i te mečeve!

Budite uz Tenis Uživo i navijajte za naše tenisere i teniserke na Indijan Velsu u pohodu ka titulama u muškoj, ženskoj i dubl konkurenciji!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Dubl igrač, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Masters, Masters u Indijan Vels, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.