09/02/19 - 14:30h

“Imam poverenja u Novaka i u ostale članove Saveta igrača”

 

Portugalski teniser, Žoao Sousa, rekao je da je odbio ponudu da postane deo ATP Saveta igrača.


Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Europe

Jedan od razloga što mu je ponuđeno mesto u Savetu je taj što Portugalac tečno govori šest jezika: engleski, francuski, italijanski, španski, katalonski i portugalski.

– Istina je, tražili su da budem deo ATP Saveta jer govorim šest svetskih jezika, imam mnogo prijatelja svuda, ali nisam želeo tako nešto da prihvatim. Želim da ostanem u okviru svoje profesije. Nije u pitanju da li nešto volim ili ne, znam samo da ne želim da budem uvučen u pitanja političke prirode. – reako je Sousa.

Na Australijan openu bilo je dosta priče o eventualnoj smeni predsednika ATP-a, Krisa Kermoda.

– Niko ne želi da mu oduzme to što je uradio do sada, ali treba imati u vidu da mu ugovor ističe 2019. Članovi Saveta su tužni zbog pojedinih odluka koje je doneo, a koje ne idu na ruku nama igračima, tako da postoji nezadovoljstvo. Oni koji igraju ne bi trebali da ga podržavaju jer je doneo odluke koje favorizuju turnire, a ne takmičare. – smatra Žoao.

On je rekao i da ima poverenja u Novaka Đokovića koji je predsednik Saveta igrača, kao i u ostale članove: Kevina Andersona, Jen Hsun Lua, Džona Iznera, Robina Hasea, Sema Kverija, Džejmija Mareja, Brunu Soareša, Vaseka Pospišila i Stefana Travalju.

– Oni su naši predstavnici i imam poverenje u to što rade da stvari učine boljim za nas igrače. Imaju punu podršku od tenisera i složiću se sa njihovim odlukama.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.