31/07/21 - 13:22h

Ima nešto i važnije od toga

 

Nije sve u pobedi, ima nešto i važnije od toga.


Novak Djokovic

Nije sve u pobedi, ima nešto i važnije od toga.” – rekao je najveći teniser svih vremena. Rekao je Novak Đoković 07. juna 2015. godine nakon poraza u finalu Rolan Garosa od Stena Vavrinke.

Svi teniseri, a i profesionalni sportisti sanjaju o tome da karijeru provedu osvajajući najveće i najprestižnije titule, upisujući svoje ime na listu večitih i najvećih. Za mnoge to bude samo san, a samo pojedinci uspeju da ostvare deo tog sna. Jedan od tih snova, bile su Olimpijske igre za našeg šampiona.

Nije najprestižnija stvar u tenisu. Nije oličenje i ne donosi status nepobedivog i najboljeg. Praktično se jedva i spominju. Verovatno samo uoči njihovog održavanja. Ali da, bile su želja. Bile su šansa da se karijera oboji i zlatnom bojom. Predstavlja se nacija i svako želi svoju zemlju da predstavi najbolje što može. Ali ništa. Nije se desilo. I niko mu ne zamera na tome.

    DA LI STE ZNALI?

  • Novak Đoković je jedini teniser koji je 3 puta igrao polufinale Olimpijskih igara. Izgubio je sva 3 puta.

Veličamo te u svakoj pobedi. Volimo te jer baš stalno pobeđuješ. Razmazio si srpske navijače i dao svima pogled na tenis gde se zanemari činjenica da je faktora puno i da sve na terenu ne zavisi od tebe. Tenis je pretežak sport. Tenis je zamka za snove. I sada smo tu da te veličamo u ovom porazu.

Nema tu šta da se oprosti, pružio je odličan tenis. On je najbolji teniser na ovoj planeti. Veliki je bio, veliki će biti, jer nije sve u pobedi. Kao što je rekao, ipak ima nešto važnije od toga!

(Tenis Uživo, M. Uzelac)


Teme:   Novak Djoković, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.