09/01/24 - 17:02h

Ima još mesta u riznici: Još pet važnih rekorda koje bi Novak mogao postići do kraja karijere!

 

Ne može se imati sve… Ili ipak može?


Jedan od razloga zbog kojih je Novak Đoković najbolji i najveći teniser svih vremena, leži u činjenici da niko nikada nije držao toliko važnih rekorda u isto vreme. Srbin je u prethodnih par godina preuzeo primat u skoro svim najbitnijim parametrima.

Sizifov je posao nabrojati sve svetske rekorde koje u tenisu drži Novak Đoković.

I koji bi to onda dodatni motivi bili za Novaka da nastavi dominaciju? Izdvajamo još pet zanimljivih rekorda koje bi Novak mogao da obori do kraja karijere, neke čak i ove sezone.

1. Ako odigra još 21 meč na grend slemovima, i dobije deset, prestići će Rodžera Federera, koji je odigrao 429 i dobio 369.

2. Ako osvoji Rolan Garos ove godine, postaće prvi igrač u istoriji koji je najmanje četiri puta osvojio svaki grend slem.

3. Ako osvoji još dva Ju Es opena do kraja karijere, a trenutno ih ima šest na svom kontu, postaće rekorder po broju titula i u Njujorku.

4. Ako osvoji još dva Vimbldona, i dođe do cifre 9, prestići će Federera i postati najtrofejniji igrač u istoriji takmičenja na terenima “Ol Ingland Klaba”.

5. Broj trofeja u karijeri. Đoković je trenutno na 98, a ispred njega su samo Rodžer Federer (103) i rekorder Džimi Konors sa 109. Iako se težina Konorsovih titula sa svojim pratiocima na ovoj listi ne može uporediti, nije nerealno da Novak i ovaj rekord obori.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.