07/04/13 - 10:00h

Ilija i Nenad lavovskom borbom doneli Srbiji prednost od 2:1! (FOTO)

 

Kakav meč u Bojsiju! Preko četiri i po sata vodila se neverovatna borba u kojoj je srpski dubl Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjić uspeo da savlada najbolji par planete, braću Majka i Boba Brajana – 3:2, po setovima 7:6, 7:6, 5:7, 4:6, 15:13!

N. Zimonjić/I. Boziljac775415
B. Brajan/M. Brajan667613
Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Srpski dubl sjajno je parirao najboljem paru na svetu u izjednačenom prvom setu i sve vreme održavao ravnotežu na terenu. Odlična saradnja Bozoljca i Zimonjića nije pružila mogućnost braći Brajan da uspostave kontrolu i dominiraju, a kada su naši teniseri, u petom gemu, došli do prvog brejka, bilo je definitivno jasno da najpoznatiju tenisku braću na svetu čeka paklen posao u nastavku. Ali odmah su uzvratili – ribrejkom, koji je bio uvertira taj-brejka, pošto su do kraja seta obe strane bile sigurne na svoj početni udarac. Činilo se da će Brajanovi dobiti ovu bitku u prvom setu kada su poveli sa 4:1, međutim, usledila je fantastična serija srpskog tandema od 5:0, zatim su naši imali i 6:5 “u rukama”, da bi Bozoljac neodbranjivim udarcem u samu liniju potvrdio osvajanje prvog seta. Sjajan je bio trenutno 335. igrač na rang listi u prvom delu igre, odservirao je sedam aseva i bio je udarna pesnica i pokretačka snaga tima uz starijeg saigrača koji je mirnim rešenjima odrađivao svoj deo posla. Prvi set Zimonjić i Bozoljac dobili su rezultatom 7:6.

Zimonjic- Bozoljac

Drugi set je bio preslikan prvom. Obostrano sigurno osvajanje setova na svoj servis bila je odlika drugog dela igre, a i posle 12 gemova u kome ni jedni ni drugi nisu došli ni do brejk šanse, ponovo je taj-brejk odlučivao o pobeniku seta. Srpski tandem bio je impresivan u tom delu partije i Nenad i Ilija su ostavili Brajane na samom jednom poenu u trinaestom gemu – 7:1 za konačnih 7:6 u drugom setu.

Zimonjic- Bozoljac  Brajan-Brajan

U trećem setu posle prva dva gema oba tima su zadržala prednost, da bi u trećem srpski tim imao šansu za brejk, ali je nije iskoristio. Nastavila se izjednačena partija dva tima, ali su na našu žalost Zimonjiću Amerikanci oduzeli servis i stigli do 7:5 u ovom setu, te smanjili na 2:1 prednost Srbije.

Na krilima dobro odigranog prethodnog seta, braća Brajan su lako došli do prvog poena u četvrtom delu. Srpski dvojac je vidno bio uzdrman gubitkom prethodnog, pa je na jedvite jade sačuvao svoj servis. Velika borba viđena je u narednom gemu, kada su braća ipak uspela da dođu do prednosti. Naredna tri gema oba tima su rešila u svoju korist, s tim da smo mi propustili odličnu priliku da u šestom oduzmemo servis domaćinu. Bozoljac je sjajnim servisima doneo i 4:4, da bi ponovo na kraju braća Brajan oduzela servis Zimonjiću i došl do izjednačenja u setovima 2:2, dobivši četvrti set rezultatom 6:4.

Nenad i Ilija

Peti set je priča za sebe. trajao je više od sat vremena, a i jedan i drugi dubl se sjajno držao i igrao sjajan tenis uprkos umoru koji ih je stizao. U ovom delu meča brajkova nije bilo sve do rezultata 13:13. Međutim, i jedan i drugi dubl prikazali su sjajnu koncentraciju pri servisu, sjajne poene i borbenost koju je publika žestoko pratila i pozdravljala. U odlučujućem gemu Bozoljac i Zimonjić iskoristili su brejk loptu i poveli sa velikih 14:13. U narednom gemu, na servis Nenada Zimonjića, Amerikanci su imali dve brejk lopte, ali je sad dva asa Nenad odbranijo svoj servis. U nastavku Srbi su iskoristili drugu meč loptu i pošli do 15:13. ovom pobedom Srbija je osvojila veliki bod pred današnji, verovatno odlučujući duel Đoković – Kveri, dok će posle njih na teren Troicki i Izner, ali se nadamo da taj meč ništa neće odlučivati.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dejvis Kup, Dubl igrač, Ilija Bozoljac, Nenad Zimonjić, Srbija- Usa, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.