08/06/24 - 16:28h

Iga se rasplakala: Mogla sam da ispadnem u drugom kolu… (Video)

 

Poljakinja emotivna nakon novog trofeja.


Foto: Getty Images North America

Drugi put zaredom, a ukupno četvrti,Iga Švjontek je osvojila Rolan Garos u ženskom singlu. U jednom od najizvesnijih finala ikada na pariskoj šljaci, deklasirala je Italijanku Paolini za jedva nešto više od sat vremena igre.

Najbolja teniserka današnjice je ubedljivo stigla do petog grend slem trofeja. Ispostavilo se da je najveću prepreku imala u 2. kolu protiv Naomi Osake, kada je bila na poen od eliminacije. Nakon finala joj nije dugo trebalo da se rasplače, i priseti tog trenutka.

Svaka čast Jasmini na neverovatnom turniru, iznenađena sam kako je igrala ove dve nedelje, hoću da se zahvalim mom timu, mojoj zemlji, porodici, bez kojih ne bih bila ovde. Hvala vam na podršci. Hoću da se zahvalim svima koji su omogućili da se turnir održi, srećna sam što se vraćam ovde iz godine u godinu . “Merci beaucoup”, mogla sam da ispadnem još u drugom kolu, ali sam verovala da je ovo moguće. Bio je ovo emotivan turnir za mene, mojoj sestri koja je kod kuće, takođe hvala. Zaboravila sam sigurno na nekoga… Još jednom vam hvala za ovakvu podršku, kada vidim poljsku zastavu, emocije prorade.

S druge strane, Jasmin Paolini nema za čim da žali. Odigrala je turnir karijere i stigla do prvog grend slem finala.

Čestitke Igi, ovo je najteži izazov koji sam imala u karijeri. Hvala timu, porodici, svakome ko je bio uz mene sve ovo vreme i ko je verovao. I čestitke svim ljudima zbog kojih je ovaj turnir postao moguć. Bilo je ovo 15 najboljih dana u mom životu, stigla sam do finala dubla takođe, igraću ga sutra. Sudijama, skupljačima lopti, sponzorima, svima hvala, da nekoga ne zaboravim… Bilo je ovo napetih 15 dana i ponosna sam što sam ovde. Danas je bilo teško, ali sam ponosna bez obzira na to. “Merci beaucoup, Paris”. Verovali ste u mene, hvala svim Italijanima koji su došli da navijaju za mene, hvala.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Iga Švjontek, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.