05/01/13 - 19:52h

I pored poraza u finalu, Novak i Ana osvojili Pert šarmom (Video)

 

Miks dubl je odlučivao pobednika u finalu ovogodišnjeg Hopman kupa. Španska reprezentacija je bila blagi favorit, a Novak i Ana nažalost nisu uspeli da iznenade. Pobeda Verdaksa i Garigesove donela je Španiji novu titulu, dok će Srbija pokušati sledeće godine da dođe do tako željene titule.

A. Ivanović- N. Đoković45
A. Medina Gariges- F. Verdasko67
Đoković- Ivanović

Đoković- Ivanović

Pokušali su Ana i Novak pružili u mnogim situacijama i 200% sebe, ali u finalu je Španija jednostavno bila bolja. Novak je pobedom nad Verdaskom doveo Srbiju u vođstvo, dok je Garigesova pobedila Anu i time odluku o pobedniku meča pomerila za miks-dubl.

U ovom zadnjem meču se znalo da je Španija bliža pobedi u mešovitom dublu. To se nažalost ispostavilo kao tačno. U prvom setu su trijumfovali rezultatom 4:6, dok je drugi set odlučen dva gema kasnije nego u prvom- 5:7.

Videla se želja Ane i Novaka za titulom na ovom turniru, ali su se u isto vreme dobro i zabavili u Pertu. Publika je mogla da uživa u njihovim lepim poenima, ali i u nekim imitacijama Novaka. U finalu je naš najbolji teniser, prilikom dodele nagrada, takođe bio duhovit, a ovog puta na svoj račun i račun svoje partnerke- Ane Ivanović.

“Svi koji su volontirali i naporno radili, hvala vam što ste nam učinili da se osećamo kao kod kuće. Čestitam Špancima, bili su bolji i u finalu i tokom nedelje. Što se tebe Ana tiče, hvala ti što si od svih koje si mogla izabrala mene. Ja imam samo tebe. Treći put igramo zajedno, nismo uspeli da osvojimo titulu, nadam se da ćemo sledeći put uspeti”, uz osmeh rekao je Novak.

Po nama, na ovom turniru svi učesnici su mogli da provere sebe koliko su spremni za turnire na kojima će igrati daleko ozbiljnije nego na ovom. Mi smatramo da su i Ana i Novak blago napredovali u odnosu na prethodnu sezonu, ali da nisu hteli da preteraju u svom zalaganju, jer ono najbitnije tek sledi. Naravno svi smo mislima na Australijan Openu.

Da su na turniru u Pertu Ana i Novak bili opušteni može se videti i na ovom video zapisu.

Mi smo uživali gledajući ih, a vi?

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Ana Ivanović, Hopman kup, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.