27/08/20 - 11:10h

I Osaka bojkotuje, neće igrati polufinale Sinsinatija

 

U znak borbe protiv policijske brutalnosti u SAD, japanska teniserka Naomi Osaka odlučila je da ne igra polufinalni meč Sinsinatija.


Ona je u četvrtfinalu savladala Anet Kontavej, a u borbi za finale trebalo je da se sastane sa Eliz Mertens, međutim taj meč se neće odigrati.

– Kao što znate, trebalo bi da igram polufinale sutra. Ipak, ja sam crnkinja. Osećam da se u ovom momentu dešavaju značajnije stvari kojima je potrebna veća pažnja nego mom teniskom meču.

Ne očekujem da se išta drastično desi zbog toga što neću igrati, ali ako mogu da pokrenem diskusiju u sportu koji većinski igraju belci, to je korak u odgovarajućem pravcu.

Muka mi je od genocida koji nad crncima čine policajci. Umorna sam od novih trendova koji iskaču svaki dan, a pogotovo jer uvek vodimo iste teme. Kada će biti dovoljno.

Zbog policijske brutalnosti najpre su košarkaši Milvoki Baksa odbili da izađu na teren, a nakon toga su odložene i ostale utakmice. Bojkot se proširio, pa su i organizatori Sinsinati Mastersa odlučili da se nijedan meč ne odigra u četvrtak, već su svi prebačeni za petak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Naomi Osaka, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.