26/08/21 - 22:52h

“I ja imam mane, ali šta je život, ako ne evolucija”

 

U razgovoru za Njujork Tajms, najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je svestan svojih i mana i da se ne stidi da prizna kada pogreši.


Novak Djokovic

Pred početak US opena na kome će pokušati da obori rekord po broju grend slem titula, Novak je govorio o promenama koje mu se često dešavaju na terenu i van njega.

– Shvatio sam da ljudima umeju da budu nelagodne moje stalne promene kao igrača i kao osobe. Ali, na to sam zapravo ponosan, šta je život ako ne evolucija?

Uvek pokušavamo da shvatimo sebe na jednom dubljem nivou. Kao profesionalni igrač, prepušten sam samom sebi tamo na terenu gde moram da se nosim sa svojim demonima. Dakle, ako polomim reket ili vičem i psujem, nemojte misliti da je to nešto što sam nameravao da uradim pre meča i da sam ponosan na to. Apsolutno ne. Tačnije, to su stvari kojih se stidim. Ali, ne plašim se da kažem: Vidite, i ja imam mane. Napravio sam grešku i verovatnu ću tu grešku nekad i ponoviti. – rekao je on.

Novak je dobio neobično pitanje, šta bi voleo da piše na njegovom nadgrobnom spomeniku i da li je to: „Ovde počiva Grend Slem šampion“, na šta je on odgovorio.

– Ne, ne, ne. Kada bi neko došao da me poseti, ne bih voleo da ga sačeka natpis o tome da sam ja bio najbolji i najuspešniji teniser u istoriji.Naravno, to je veoma važan deo života i nešto čemu sam posvećen. Ali, ako bih morao da stavim stvari na skalu i da odredim prioritete, to ne bi bio težak izbor. Kada biste pitali ljude šta su najvažnije stvari u životu, 99% njih bi reklo porodica, ljubav, zdravlje i sreća. Tako da bih i ja naveo te četiri stvari i dodao da želim da budem najbolji mogući otac i muž. Takođe, želim da budem zapamćen kao osoba koja je volela da daje, koja je brinula o drugima, koja je ostavila trag u svetu, inspirisala druge i žvela život punim plućima.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
Srboljub Zaric August 27, 2021 Odgovori

covek se ceni po vrlinama a ne po manama.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.