18/04/22 - 18:29h

“I dalje ne volim šljaku, ali sam naučio da igram na njoj”

 

Miomir Kecmanović zabeležio je pobedu u prvom kolu ATP turnira u Beogradu.


Miomir Kecmanovic

On je bio bolji od Franuza Rišara Gaskea.

Znači mi pobeda. Jeste da Gaske nije na nivou od pre nekoliko godina, ali i dalje je nezgodan igrač. Treba ga pobediti. Pritisnuo sam ga od početka, nisam mu dao da igra i nekako je sve išlo na moju stranu. – rekao je Srbin.

Miomir je otkrio da se sada mnogo bolje oseća kada igra na šljaci.

– Sigurno se bolje osećam na šljaci. I dalje je ne volim, ali sam naučio da igram na njoj. Dosta bolje gradim poene, to što sam igrao u Brazilu i Argentini mi je pomoglo da se zaista popravim u tom delu. Dosta smo radili na pripremama, baš na kretanje smo se fokusirali. Nije išlo prošle godine, sve dok nisam to ukačio ali evo, krenulo je.

Imao je veliku podršku publike.

– Atmosfera je bila fenomenalna. Bio sam iskreno iznenađen da je toliko ljudi došlo, pogotovo što je ovo prvo kolo, radni dan. Stvarno mi je mnogo drago da sam ovo doživeo.

Na pitanje šta je trenar David Nalbandijan najviše dodao njegovoj igri, on je odgovorio.

– Najviše sam napredovao u tome kako razmišljam na terenu, kako igram poene pošto mi je uneo neko novo razmišljanje, koje nisam imao pre njega. On je podstakao ceo tim, da moramo da radimo bolje, da se svi više zalažu. Zbog njega sam i promenio tim, dosta je uticao i na mog kondicionog trenera Uroša, da popravimo fiziku, da budem spremniji. Dosta smo radili na tome, nekako se sada sve poklopilo i daje rezultate.

Protivnik u sledećem kolu biće mu Dominik Tim ili Džon Milman.

– Obojica su dobri igrači. Tim još nije na nivou kao kada je bio treći na svetu, ali i dalje je dobar igrač. Ipak, ako ovako budem igrao trebalo bi da budem spreman. Meni je iskreno svejedno, moram isto da igram i protiv jednog i drugog. Moram pre svega da razmišljam kako ću ja da igram.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP u Beogradu, Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.