04/12/20 - 13:44h

Humanitarni poziv Novaka i Jelene Đoković

 

Novak i Jelena Đoković pozivaju ljude da učestvuju u humanitarnoj akciji njihove Fondacije.


Novak i Jelena Djokovic

Fondacija najboljeg srpskog tenisera prikuplja novac za otvaranje dva vrtića u selima Vajska i Ljubiš. Ovo je treća godina zaredom u kojoj Novak i Jelena organizuju “Sezonu darivanja”, a njih dvoje dupliraće svotu koja se prikupi učešćem građana i firmi.

– S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju. – naveli su Đokovići.

Otvoren je i humanitarni broj 2205 na koji se mogu poslati poruke iz MTS, VIP i Telenor mreža, a cena je 100 dinara.

Podsetimo, zahvaljujući inicijativi Fondacije Novak Đoković, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.