10/11/23 - 17:15h

Hrabra Mia Ristić nije uspela, Rumunija vodi u Kraljevu

 

Mia odlično počela u oba seta, ali je kvalitet Rumunke ipak došao do izražaja.


Pametno je igrala Mija Risitć, borila se koliko je mogla protiv iskusnije protivnice, ali nije uspela da izbori više od časnog poraza. Nakon prvog singla i pobede Elene Gabriele Ruse 7:6 (2), 6:3, Rumunija je povela protiv Srbije u Kraljevu.

Pred jako siromašno popunjenim tribinama SC “Ibar”, 17-godišnja Srpkinja je odlično počela, povela sa 3:1, ali servis nije bio prednost u ovom meču. Do taj-brejka, teniserke su razmenile po tri brejka. Ruse je propustila dva servis gema za osvajanje seta, ali je u taj-brejku pogađala ono što je lani promašivala, pa ga je dominantno dobila sa 7:2.

Mia se u prvoj deonici uglavnom oslanjala na greške protivnice, što nije bio loš izbor s obzirom da ih je bilo zaista puna. Na startu drugog seta, Srpkinja je zaigrala mnogo hrabrije i ofanzivnije, što joj je donelo vođstvo od 2:0. Ipak, još uvek joj nedostaje kontinuitet, pa se devet godina starija, 125. teniserka sveta, brzo vratila. Ristićeva je napravila novi brejk za 3:2, ali je izubila naredna četiri gema, samim tim i meč.

Srbiji će izjednačenje pokušati da donese Aleksandra Krunić, koja je počela svoj duel sa Žakelin Kristian.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Mia Ristić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.