04/01/24 - 15:01h

Hongkong: Rubljev na Fisa u četvrtfinalu

 

Nekoliko favorita nije stiglo ni do četvrtfinala u Hongkongu.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Poznati su svi parovi četvrtfinala na ATP 250 turniru u Hongkongu, a najviše pažnje izaziva duel prvog i osmog nosioca, Andreja Rubljova i super talentovanog Artura Fisa.

Podsetimo, Srbija je imala dva predstavnika na ovom takmičenju – Laslo Đere (sedmi nosilac) poražen je u prvom kolu od Kineza Šanda, dok je Miomir Kecmanović poklekao u drugoj rundi protiv Frensisa Tijafoa.

Samo tri nosioca stigla su do četvrtfinala – Rubljov, Fis i Tijafo. Drugi favorit, Karen Kačanov, izgubio je od Emila Rusuvorija, od Serundola (4) je bolji bio Bautista Agut, a od iskusnog Štrufa (5), Sebastijan Ofner.

Hongkong, 2. kolo

Rubljov-Brodi 6:4, 7:6 (8)
Fis-Esler 7:5, 7:5
Tijafo-Kecmanović 6:3, 7:6
Šang-Van de Zandšulp 6:7, 7:6, 7:6
Ofner-Štruf 6:7, 7:6, 7:6
Bautista Agut-Serundolo 7:5, 6:3
Rusuvori-Kačanov 7:6, 2:6, 6:2
Kotov-Museti 6:4, 6:3

ČETVRTFINALE

Rubljov-Fis
Tijafo-Šang
Ofner-Bautista Agut
Kotov-Rusuvori

Četvrtfinalni program počinje u petak od 6.00 po srednjeevropskom vremenu. Prvi na teren izlaze Kotov i Rusuvori, a poslastica je ostavljena za kraj – ne pre 11.30, rekete će ukrstiti Rubljov i Fis.

Zanimljivo je da, tehnički, titulu u Hongkongu brani Huan Karlos Ferero, aktuelni trener Karlosa Alkarasa. On je slavio u poslednjoj ediciji, 2002. godine. Tada je ovaj turnir nestao sa ATP kalendara, ali se 22 godine kasnije vratio kao deo Serije 250 i okupio prilično jaku konkurenciju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andrej Rubljev, Artur Fis, ATP, ATP Hongkong, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.