26/11/21 - 19:29h

Hjuit: Na kraju će ubiti Dejvis kup

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit negodovao je nakon saznanja da bi Dejvis kup od naredne godine mogao da se održava u Abu Dabiju.


Source: Hannah Peters/Getty Images AsiaPac

Međunarodna teniska federacija (ITF) na sastanku sledeće nedelje glasaće o predlogu da se u narednih pet godina finalni turnir Dejvis kupa održava u Abu Dabiju.

– Dejvis kup smo doživljavali kao najveću počast jer je predstavljao vrhunac muškog tenisa i donosio je duele u pet setova. Grend slemovi i Dejvis kup, to su bili jedini turniri na kojima smo mogli da vidimo pet setova. Bacili smo to kroz prozor, a sada odbacujemo i ono što je od njega ostalo. – rekao je Lejton i nastavio:

– Ako će organizatori sada da prodaju i dušu Dejvis kupa Srednjem istoku na pet godina mislim da je to smejurija i da će na kraju zaista ubiti takmičenje do kraja.

Na pitanje da li bi najbolji igrači sveta i selektori trebalo da imaju uticaja na odluke vezane za turnir, Hjuit je odgovorio:

– Niko nas nije konsultovao ni pre četiri godine, tako da mislim da to nikome ni sada neće biti važno. Takmičenje vodi fudbaler i njegova kompanija. I sada je sve potpuno drugačije u odnosu na ono što je Dejvis kup u prošlosti predstavljao za tenis.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Lejton Hjuit, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.