21/03/14 - 15:05h

Hjuit: 600. pobeda u karijeri

 

Na meču protiv Holanđanina Robina Hasea, Lejton Hjuit ne samo što je uspeo da nadoknadi set zaostatka, već i da ostvari veliki jubilej. Ovaj 33-godišnji Australijanac došao je do 600. pobede u karijeri. Nekadašnji broj 1 svetskog tenisa se na taj način našao u društvu nekolicine aktivnih tenisera sa ovim skorom. Radi se o Rodžeru Federeru (942 pobede) i Rafaelu Nadalu( 675 pobeda). Inače, Hjuit je 21. igrač kome je to pošlo za rukom u istoriji tenisa.

Hjuit jubilej 1

Hjuit je na ovu jubilarnu pobedu čekao prilično dugo, pošto je do brojke 500 došao još 2009. godine. Razlog za to su brojne povrede koje je Australijanac imao i koje su ga sasvim sigurno sprečile da postigne još bolje rezultate.

Mnogi su skloni da zbog toga kažu da poslednjih 100 Hjuitovih trijumfa nije ni nalik onima iz prve polovine njegove karijere, kada je osvojio dve gren slem titule, Dejvis kup i prvo mesto na ATP listi. Hjuit je prošlu godinu završio u prvih 75 i to prvi put u poslednje tri godine, kada je morao na čak tri operacije.

Hjuit jubilej 2

Svoju prvu titulu Hjuit je osvojio u Adelejdu, inače njegovom rodnom gradu, sa nepunih 17 godina.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP u Brizbejnu, Lejton Hjuit, Masters u Majamiju, Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.