12/06/16 - 20:34h

Hertogenboš: Trijumf Koko Vandervege

 


Američka teniserka Koko Vandervege pobednica je WTA turnira u Hertogenbošu. Ona je danas savladala Kristinu Mladenović sa dva puta po 7:5 za svoju drugu titulu u karijeri.

Koko Vandervej i Betani Matek Sands

Koko Vandervej i Betani Matek Sands

U teškim vremenskim uslovima zbog kojih je finale takmičenja u Holandiji i prekidano tri puta, Amerikanka se bolje snašla i osvojila titulu.

Dosta dobra igra na obe strane u prvom setu, u kojoj su teniserke uspele da spasu po tri brejk lopte. Ipak, u 11. gemu Vandervege oduzima servis protivnici, a nakon toga servira za osvajanje ovog dela sa 7:5.

Mladenović je jako dobro otvorila drugi set i povela sa 5:3, ali je zastala u bitnom momentu za opstanak u finalu – izgubila je svoj servis za osvajanje ovog dela meča i poravnanje rezultata.
Njen umor od polufinalnog susreta sa prvom nositeljkom Vandervege je znala da pretvori u svoju dobit. Osvojila je četiri gema u nastavku za 7:5 i drugu titulu u u Hertogenbošu i karijeri.

Bilo je jako teško igrati danas, usled tri prekida zbog kiše. Meni je posebno teško pao poslednji prekid u prvom setu, ali uspela sam da se nastavim kretati… Znate, teško je da se vratite nakon prekida i uverite sebe da ste spremni za nastavak meča, ali drago mi je da sam prevazišla i to i pad u igri na početku drugog seta i na kraju pobedila“, izjavila je Koko Vandervege nakon meča.

Dve teniserke su igrale 2014. godine meč četvrtfinala u Hertogenbošu, kada je nakon tri seta slavila Koko koja je kasnije i osvojila titulu.

Današnjim trijumfom, američka teniserka se izjednačila sa Žastin Enan i Tamarin Tanasugarn koje su takođe osvajale ovaj turnir dva puta.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.