08/06/16 - 15:56h

Hertogenboš: Kraj za Aleksandru Krunić

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je učešće na WTA turniru u Hertogenbošu. Ona je u drugoj rundi eliminisana od Belgijanke Eliz Mertens sa 6:4, 7:6, nakon sata i 43 minuta borbe.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic


Aleksandra je zaustavljena od 171. teniserke sveta nakon što je u prvom kolu bila bolja od iskusne Hrvatice Mirjane Lučić Baroni sa 2:0.

U prvom međusobnom duelu ove dve teniserke, mlada Belgijanka (21) je uspela da savlada dve godine stariju protivnicu, koja je za 52 mesta bolje plasirana na WTA listi.

Prvi set obeležilo je čak sedam brejkova – Aleksadra je četiri puta ispustila svoj servis i propuštala prilike koje je sama sebi stvarala, da preuzme konce igre u svoje ruke i verovatno prelomi meč.

Već prvi gem je nagovestio veliku borbu, Aleksandra je propustila pet brejk lopi, ali je u narednom servis gemu rivalke sačekala svoju šansu i povela sa 2:1.

Ipak, to je bio samo početak serije brejkova – Mertens pravi tri za redom i dolazi do prednosti od 5:3, Aleksandra se vraća ali ponovo gubi servis, 6:4.

Krunićeva je prva brejknula i u drugom setu (za 3:2), ali nije vredelo. Mertens se vratila u osmom gemu, a potom sigurno dobila taj-brejk sa 7:3.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.