28/11/16 - 16:00h

HEROJ ARGENTINE: Peti set dobio sa polomljenim prstom!

 


Iako je odlučujući poen doneo Federiko Delbonis, najveći heroj argenitnske pobede u zagrebu je Huan Martin del Potro.


zimbio.com

zimbio.com


[ad name=”tenis-clanak”]

I pre ovog vikenda, Huan Martin del Potro je bio heroj Argenitne, a posle jučerašnjeg podviga verovatno će dobiti status božanstva.

Div sa Tandila je ispričao jednu od filmskih sportskih priča ove sezone – vratio se na teren posle duge pauze prouzrokovane teškim povredama, izdigao se kao feniks iz pepela i napravio vrhunske rezultate uprkos svim prognozama.

Nije Delpu trebalo puno vremena da ponovo postane onaj stari, a šlag na torti bila je titula Dejvis kup šampiona, koju je Argentina juče osvojila prvi put u istoriji, i to u grotlu zagrebačke Arene.

Još impresivniji je način na koji se to dogodilo – Del Potro je zaostajao dva seta protiv Čilića u duelu u kojem je poraz značio i peti neuspeh u DK finalima, a onda je napravio čudesan preokret, dobio meč i zaradio priliku Federiku Delbonisu da iznenadi Karlovića i donese veliku radist Južnoamerikancima.

Kao da taj Delpov herojski poduhvat nije bio dovoljan sam po sebi, jutros se pojavila informacija da je visoki “Gaučos” peti set sa Čilićem odigrao sa slomljenim malim prstom!

Do preloma je došlo kada sam pokušao da uhvatim loptu u petom setu. Ali nema veze, ovo je finale Dejvis kupa. Meč je bio psihološki izuzetno iscrpljujući. Ostvario sam jednu od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Hvala svima koji su me sprečili da završim sa tenisom. Bio sam veoma blizu kraja karijere, a sada sam ovde – rekao je Huan Martin del Potro.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Huan Martin Del Potro, Vesti


Komentari: 1

 
Brankica Grosic November 28, 2016 Odgovori

👍🎾

Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]