18/11/21 - 12:38h

Haos zbog nestale teniserke, WTA reagovala

 

Ženska tenska asocijacija reagovala je zbog nestanka bivše kineske igračice Šuaj Peng.


zimbio.com

Nekada prva na svetu u konkurenciji dubl igračica nedavno je bivšeg zamenika premijera Kine otpužila za silovanje i nakon toga joj se gubi svaki trag.

Direktor WTA reagovao je na ovu situaciju, ali su ga kineske vlasi uveravale da je teniserka dobro. Peng se navodno oglasila putem mejla u kom je navela da se kod kuće odmara i da su optužbe koje je iznela lažne, a iste su sa društvene mreže Weibo nestale pola sata nakon što ih je objavila.

– Pozdrav svima, ovo je Peng Šuaji. Vezano uz nedavne vesti na službenoj stranici WTA, sadržaj nisam ni potvrdila ni verifikovala, te je on objavljen bez mog pristanka. Vesti iz te objave, među kojima i ona o optužbi za silovanje, nisu istinite. Nisam nestala i na sigurnom sam. Odmaram se kod kuće, sve je u redu. Hvala još jednom što brinete o meni. Ako WTA objavi još vesti o meni, molim vas da ih proverite sa mnom i da ih ne objavljujete bez mog pristanka. Kao profesionalna teniserka, zahvaljujem svima na brizi i porukama. Nadam se da ću i dalje promovisati kineski tenis ako dobijem priliku u budućnosti, nadam se da će biti sve bolji i bolji. – navodi se u tom mejlu.

Stiv Sajmon, direktor WTA, smatra da je mejl lažan i da ga nije napisala teniserka.

– Današnja izjava objavljena od strane kineskog državnog medija oko Šuaj Peng podiže moju brigu o njenoj sigurnosti. Teško mi je da poverujem da je ona zapravo napisala mejl koji smo dobili i koji joj se pripisuje. Ona je pokazala neizmernu hrabrost opisujući optužbe seksualnog napada prema njoj, od strane bivšeg člana kineske Vlade. WTA i ostatak sveta žele nezavisni i provereni dokaz da je sigurna. Pokušao sam da je kontaktiram nebrojeno puta preko različitih načina komunikacije, ali nisam uspeo. – rekao je između ostalog.

Brojne kolega Šuai Peng apeluju na društvenim mrežama da se istraži gde je Kineskinja.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniserke, Vesti, Šuai Peng


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.