29/07/17 - 07:48h

Hamburg: Nemačko-argentinska polufinala

 

U samoj završnici ATP 500 turnira u Hamburgu gledaćemo jedno argentinsko i jedno nemačko polufinale.


Filip Kolsrajber

Ovakav epilog ne čudi, s obzirom da su se među osam najboljih našla čak četiri Argentinca i tri Nemca, a jedini “uljez” bio je Čeh Jiri Veseli.

Dva domaća igrača koja će se boriti za plasman u završnu predstavu su Filip Kolšrajber i Florijan Majer, dok argentinski polufinalni par čine Federiko Delbonis i Leonardo Majer.

Federiko Delbonis je nedavno osvojio čelendžer u Todiju, ali je u Hamburgu napravio najbolji svoj rezultat ove sezone – 81. sveta se plasirao u prvo polufinale u godini preko odličnog mladog Rusa Kačanova. Njegov stariji zemljak Majer je takođe stigao do prvog polufinala u sezoni, savladavši Veselija.

I domaća publika će se radovati svom predstavniku u finalu – to će biti Filip Kolšrajber ili Florijan Majer. Lako je moglo da se desi da nijedan Nemac ne bude među četiri najbolja, već da svi polufinalisti budu Argentinci.

Filip Kolšrajber, 58. na ATP listi, mučio se sa 38 mesta lošije plasiranim Nikolasom Kikerom. Dobio je prvi set 7:6, u drugom je bilo 6:4 za Kikera, a onda je u trećem, punom brejkova, čak pet, Kolšrajber ipak napravio jedan više za 6:4 i na kraju obezbedio drugo polufinale ove godine. Prvo je dobio u Marakešu, a sada će reket ukrstiti sa Florijanom Majerom, koji je morao da igra tri seta sa Dijegom Švarcmanom. Na kraju je slavio 6:2, 2:6, 6:3 i obezbedio prvo ATP polufinale od Halea prošle godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Hamburgu, Filip Krajinović, Florijan Majer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.