30/11/23 - 11:37h

Hamadova matematika: Amerikanac prva meč lopta, znaće na čemu je pred izlazak na teren!

 

Do sada je dobio oba meča, ali i dalje nije siguran u polufinalu!


Zablistao je punim sjajem srpski teniser u prva dva kola NextGen turnira u Džedi. Hamad Međedović je pobedio Mikelsena i Van Aša i obezbedio pol poziciju pred poslednju rundu grupne faze.

Srpski teniser je najbliži polufinalu iz Crvene grupe, ali ga još uvek nije matematički obezbedio. Potrebno je da pobedi Šelbaja, a u slučaju poraza, a da Van Aš dobije Mikelsena, odlučivaće set ili gem količnik.

Ipak, Međedović ponovo igra poslednji meč dana, što znači da će pred sobom imati čistu situaciju. Pre njega, na teren izlaze Van Aš i Mikelsen. Uprkos oba poraza u dosadašnjem toku takmičenja, Amerikanac nije bez šansi da osvoji drugo mesto. Ukoliko pobedi Francuza, a Međedović bude bio bolji od Šelbaja, o drugom putniku među četiri najbolja odlučivaće set količnik u krugu između Amerikanca, Francuza i Jordanca.

Dakle, ako Mikelsen slavi, Hamad će biti siguran u polufinalu, s tim što će mu za prvo mesto biti neophodan određen broj setova/gemova.

Crvena grupa

1.kolo
Luka van Aš – Abedalah Šelbaj 3:1
Hamad Međedović – Aleks Mikelsen 3:2

2. kolo
Abedalah Šelbaj – Aleks Mikelsen 3:1
Hamad Međedović – Luka van Aš 3:1

3.kolo
Aleks Mikelsen – Luka van Aš 18.00
Hamad Međedović – Abedalah Šelbaj 19.30

Standings provided by Sofascore

Situacija je slična i u Zelenoj grupi. Prvi favorit turnira, Artur Fis, ima maksimalan učinak i vrlo je blizu polufinala.

Zelena grupa

1. kolo
Artur Fis – Luka Nardi 3:2
Dominik Štriker – Fabio Koboli 3:1

2.kolo
Artur Fis – Fabio Koboli 3:0
Dominik Štriker – Luka Nardi 3:0

3.kolo
Fabio Koboli – Luka Nardi
Artur Fis – Dominik Štriker 14.30

Standings provided by Sofascore

“Next Gen” se posle pola decenije stanovanja u Milanu, ove godine preselio u Džedu (Saudijska Arabija). Od početka se igra po eksperimentalnim pravilima – nema zagrevanja na terenu pre mečeva, osam sekundi između prvog i drugog servisa, ako razmena traje tri udarca ili manje, vreme za prvi servis u narednom poenu se smanjuje na 15 sekundi. Igra se na tri dobijena seta i na četiri dobijena gema sa taj-brejkom na 3:3. Nema prednosti, nema promene strana posle prvog gema, publika može slobodno da se kreće na tribinama tokom igre…

Ove godine je nagradni fond veoma povećan – na čak 2.000.000 dolara. Neporaženog šampiona čeka ček na 514.000 dolara. Premija za dolazak iznosi 150.000 dolara, pobeda u grupi 32.500, pobeda u polufinalu još 113.500 a trijumf u finalu još 153.000.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Hamad Međedović, NextGen, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.