17/02/24 - 18:31h

Hamad ne igra u Dohi, Rubljov jedini top 10 igrač u žrebu

 

Odavno žreb u Dohi nije bio siromašniji.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Iako je bio na spisku za kvalifikacije, Hamad Međedović neće nastupiri na ATP 250 turniru u Dohi. Od toga su ga odvojili zdravstveni problemi zbog kojih je propustio Dejvis kup meč sa Slovačkom i ATP 500 u Roterdamu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Srbija neće imati predstavnika na ovom takmičenju pošto se Lajović i Đere nalaze na južnoameričkoj, a Kecmanović na severnoameričkoj turneji.

Odavno sastav žreba u katarskoj prestonici nije bio slabiji. Otkazali su Rafael Nadal, koji još nije spreman da se vrati punom snagom, i branilac titule Danil Medvedev, koji propušta i Roterdam i Dohu zbog umora i povrede stopala.

Jedini top 10 igrač, ujedno i prvi nosilac, biće Andrej Rubljov, koga je juče Aleks De Minor dobio u četvrtfinalu Roterdama.

Igraće Endi Marej koji još uvek nije dobio meč u novoj godini, kao i dva francuska veterana Gael Monfis i Rišar Gaske. Pažnju će privući i dva mladića koji igraju sve bolje i najavljuju visoke domete, novopečeni Kazahstanac Aleksander Ševčenko (promenio rusko državljanstvo zbog statusa) i sjajni Čeh Jakub Mensik.

Nagradni fond u Dohi iznosi 1.493.465 dolara, pobedniku će pripasti 212.300. Šampion će osvojiti i 250 poena, a već od naredne godine status Katarskog opena treba da bude podignut na seriju 500.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Dohi, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.