09/06/18 - 20:37h

Halep: O ovome sanjam od početka karijere

 


Rumunska teniserka Simona Halep je nakon pobede u finalu Otvorenog prvenstva Francuske rekla je da je titula u Parizu nešto o čemu je sanjala još od početka svoje karijere.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images Europe

Prva teniserka sveta trijumfovala je nad Amerikankom Sloan Stivens sa 2:1 u setovima i time osvojila svoj prvi trofej na Rolan Garosu.

[ad name=”tenis-clanak”]

– Ovo je fantastičan trenutak. Zapravo, o ovakvom trenutku sam sanjala od kada sam počela da se bavim tenisom, budući da je ovo moj omiljeni grend slem. Uvek sam govorila ‚ako ću da osvojim jedan slem, nadam se da će biti onaj u Francuskoj.‘ Moja porodica, moji treneri i prijatelji, svi su sa mnom 20 godina i oni su ti koji su me doveli do ovog uspeha. Da nije njih, ja ne bih uspela da se održim na najvišem nivou. Bez svih njih ne bih imala snage da se vratim nakon tri poraza u finalima grend slema. Međutim, sada samo želim da zaboravim sve to i da uživam u trenutku. – rekla je ushićena Halep.

Simona je pričala i o tome šta je sve uticalo na njeno osvajanje drugog grend slema u sezoni:

– Sećam se koliko sam puta dolazila ovde tužna i u suzama, ali to je konačno gotovo – situacija se promenila. To ne bi bilo moguće bez rumunskih navijača. Ne znam ko im je kupio kartu, ali ja nisam. Ranije sam to činila, ali danas ipak nisam. Navijači iz Rumunije su me podržavali, ali i francuska publika i svi su doprineli da dođem do pobede. U poslednja dva gema, nakon vođstva od 5:0 nisam mogla dobro da dišem. Kada sam na 5:0 izubila gem, pomislila sam ‚u redu, imam još četiri da se ona ne bi vratila.‘ Prošli put sam se paralisala kada sam vodila, ali sada to nije bio slučaj. Samo sam razmišljala o sledećem poenu. Bila sam veoma snažna mentalno i uspela sam da dođem do pobede.

Rumunki je ovo ukupno 16. trofej u dosadašnjoj karijeri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Simona Halep, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]