19/07/16 - 00:09h

Hagerti: Nema razloga za odlaganje OI – Sousa: Zika izgovor teniserima da ne igraju u Riju!

 


Predsednik Međunarodne teniske organizacije (ITF), Dejvid Hagerti, rekao je da nema mesta panici zbog Zika virusa na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru.

 

zimbio.com

zimbio.com

Miloš Raonić, Tomaš Berdih i Simona Halep su nedavno objavili da neće učestvovati na Olimpijskom turniru u brazilskoj prestonici zbog straha od Zika virusa.

Ipak, predsednik ITF-a Dejvid Hagerti kaže da je situacija daleko od alarmantne.

– Razumemo i poštujemo brigu u vezi sa zika virusom, ali Međunarodni olimpijski komitet uverio nas je da su preduzete sve mere opreza kako bi se rizik smanjio. Takođe, prihvatamo stav Svetske zdravstvene organizacije da nema razloga da se Igre odlože ili otkažu – rekao je Hagerti.

Neki teniseri smatraju da je Zika virus ustvari samo izgovor, a ne pravi razlog odsustva njihovih kolega koje su donele odluku da ne igraju u Riju.

– Dominik Tim je barem bio iskren i rekao da želi da igra Los Kabos u tom terminu, a ostali su iskoristili ziku kao izgovor. Istina, mnogo je problema u Brazilu, ali to sa zikom nije pravo opravdanje – smatra Brazilac Bruno Soareš, a njegovo mišljenje deli i Nikolas Mau.

Podsetimo, od ovih Igara teniserima neće biti dodeljivani ATP bodovi, kao ni novčane nagrade.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.