27/09/23 - 10:38h

Hafman koban za naše, Kecmanović bez prvog kola Pekinga

 

Od istog su igrača u kvalifikacijama poraženi i Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.


H. Međedović 62
L. Đere31

Miomir Kecmanović

U poslednjem kolu kvalifikacija za prvo kolo nikada jačeg Mastersa u Pekingu, Miomir Kecmanović poražen je od Janika Hafmana 6:1, 6:4, za sat i 15 minuta igre. Dan ranije, Nemac je eliminisao i Dušana Lajovića.

Od izjednačenja na 1:1, Kecmanović nije uspeo da osvoji gem u prvom setu. Mućio se naš predstanik sa servisom čitavim tokom meča, nikako nije uspevao da pronađe ritam, Ubacio je jedva nešto više od polovine prvih servisa, a osvojio je tek 50% poena. U drugom setu je spasao pet brejk lopte pre nego što je pretrpeo brejk. Uspeo je odmah da ga vrati i izjednači na 3:3, ali je u devetom gemu ponovo posustao i povratka nije bilo.

Očigledno je bilo da je svežina Hafmana veliki faktor, jer, za razliku od Kecmanovića, 53. igrač sveta nije igrao mečeve od US Opena.

Povezao je treći reket Srbije nekoliko dobrih mečeva u Aziji, uključujući čak i tesan poraz od Zvereva u četvrtfinalu Čengdua, ali ga je loš dan sačekao u nevreme, pa neće biti deo vrlo jakog glavnog žreba turnira u kineskoj prestonici.

Peking nikad jači: Ogroman nagradni fond, glavni žreb na GS nivou!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.