04/06/23 - 17:56h

Hačanov pred duel sa Novakom: Neću da kažem svoje planove, prenećete mu

 

Rus Karen Hačanov sastaće se sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Rolan Garosa.


Source: Matthew Lewis/Getty Images Europe

On je u meču osmine finala savladao Lorenca Sonegu.

– Tačno je da je dobro počeo meč, imao 6:1 i 2:1, bio je dug gem na moj servis, razmišljao sam kako da igram bolje, šta treba da promenim. Bio sam iznenađen, imao je tolik oenergije, agresivan, servisi, drop-šotovi. Morao sam da ostanem fokusiran i da probam da promenim nešto i da zadržim taj nivo i da vidim da li može on da igra tako dobro do kraja. – rekao je Hačanov.

O devetih međusobnih duela Karen je zabeležio jednu pobedu.

– Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se sutra, imam dan da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, videću da li ću moći da pobedim.

Na prethodna tri grend slema Rus je stigao barem do četvrtfinala.

– Kliknulo je u mom mozgu, to je pomoglo definitivno. Kada sam prošao u polufinale US opena mnogo stvari se promenilo na mom mentalnom planu, video sam da mogu da napravim korak napred, da prođem dalje. Uvek sam verovao u sebe, ali sam znao da moram to da pokažem i na terenu, pomoglo mi je da napravim te potrebne korake da igram dobro u dužem vremenskom periodu. Vera i samopouzdanje su ostali tu, bez obzira na rezultat.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Karen Kačanov, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.