26/11/14 - 12:46h

Gustavo Kuerten: Sve je moguće za Rafu, ali zavisiće i od nivoa na kojem bude igrao Novak Đoković

 

Trostruki osvajač Rolan Garosa, Brazilac, Gustavo Kuerten, smatra da će Španac Rafael Nadal i posle povrede moći da igra na najvišem nivou, jer je već pokazao da iz povreda izlazi još jači, ali da će povratak Španca na vrh svetskog tenisa zavisiti i od Novaka Đokovića. “Sve je moguće za Rafu, ali zavisiće i od njegovog fizičkog stanja i nivoa na kojem bude igrao Novak Đoković“.

Rafael Nadal i Novak Djokovic

Rafael Nadal i Novak Djokovic

“Za sve nas koji volimo da ga gledamo zabirnjavajuće je kada je povređen, ali onda nas on ponovo iznenadi – prošle godine je okrenuo stvari u svoju korist i završio je kao broj jedan. Sve je moguće za Rafu, ali zavisiće i od njegovog fizičkog stanja i nivoa na kojem bude igrao Novak Đoković“, kaže Gustavo Kuerten.

Brazilac dalje upozorava Nadala da zbog načina igre mora biti i oprezan kada se bude vratio u ritam.

“Njegov stil igre podrazumeva veliki udar na telo, mnogo zavisi od fizičke spreme“.

Popularni Guga kaže da će Nadal do Roland Garosa biti potpuno fit i da je to neka vrsta Rafine “neosvojive tvrđave” za druge tenisere.

“Rafa smatra to svojom teritorijom. Mislim da ga tu niko neće obuzdati ni kada bude imao 95 godina – na Rolan Garosu igra kao da je sa druge planete“.

Teniser iz zemlje fudbala, kafe i sambe ima iskustva sa povredema, jer je tokom karijere imao problema sa njima, ali kaže da ih je sada manje zbog boljeg rasporeda.

“Kasne devedesete i dvehiljadite godine bile su doba ekstremnog ’ubijanja’ tenisera. Pogledajte Riosa, Normana, mene. čak i Safina. Toliko su nas forsirali da su lomili jednog po jednog – devet obaveznih Mastersa, četiri GS turnira, sezona koja traje do decembra, mesec više nego sada, a i finala Mastersa igrala su se na tri dobijena seta. Shvatili su da je to previše, da nije fer, pa je raspored popravljen“.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.