10/06/17 - 12:35h

Gofan se oporavlja, moguć nastup na Vimbldonu

 


Lekarski tim najboljeg belgijskog tenisera veruje da se on može oporaviti do Vimbldona.


zimbio.com

Važio je za “favorita iz senke” na Rolan Garosu, igrao je sjajno ove sezone, ali ga je jedna nesmotrenost u meču protiv Sebaljosa koštala povrede zbog koje je prerano morao da završi drugi grend slem sezone.

[ad name=”tenis-clanak”]

Odmah nakon što se sapleo o zaštitunu mušemu i pao, jasno je bilo da će ga povreda zgloba na duže vreme odvojiti od terena, te je otkazao planirane nastupe u Hertogenbošu i Haleu. Međutim, uprkos prvim prognozama, postoji realna šansa da Belgijanac zaigra na Vimbldonu, koji je na programu od 3. do 16. jula.

Ispitivanja su potvrdila da se David oporavlja.Lekovi koje koristi daju dobre rezultat i zglob je bolje – saopšteno je iz Gofanovog tima.

12. teniser sveta će sa aktivnim procesom oporavka početi u ponedeljak u Monte Karlu, a njegov trenere Tijeri van Klemput veruje da bi se njegov pulen mogao oporaviti na vreme kako bi nastupio na trećem grend slemu sezone.

Nisam video kada je pao u Parizu. Pratio sam lopticu i onda spazio da David leži. Tada sam shvatio da ga jako boli. Nije mogao gazi. Kada smo mu izuli patiku shvatili smo da mora da preda meč Sebaljosu. Imao je velike otoke – rekao je van Klemput.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   David Gofan, Vesti, Vimbldon


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]