16/02/16 - 15:42h

Giljermo Korija: Tim je sledeći broj jedan!

 

Nekadašnji teniser i treći igrač planete Giljermo Korija smatra da će se Austrijanac Dominik Tim u doglednoj budućnosti boriti za naslov najboljeg tenisera sveta.

Dominik-Tim2
Giljermo Korija je oduševljen nastupom Dominika Tima u Buenos Ajresu, gde je Austrijanac osvojio titulu pobedama nad španskim igračima u polufinalu i finalu – Rafom Nadalom i Nikolasom Almagrom.

On je budući broj jedan, poseduje potencijal za tako nešto. Razgovarali smo o njegovoj brzini, o tome kako prilazi loptici. Takođe, poseduje spektakualran kik-servis. Mora još malo da ’počisti’ igru, a kada sve klikne, biće jači i doći će barem do Top 8. A kada Đokovićev nivo padne, za jednu-dve godine, Tim će se boriti za prvo mesto na svetu. Potpuno je drugačije gledati ga na TV-u i uživo. Ima dobar volej, forhend mu je impresivan, kompletan je igrač – rekao je finalista Rolan Garosa 2004.

Dominik Tim ima 22 godine i najmlađi je član Top 20 društva na ATP listi – nalazi se na 19-om mestu. U dosadašnjoj karijeri osvojio je četiri ATP titule.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dominik Tim, Giljermo Korija, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.