07/11/16 - 14:55h

Gilbert: Novak je znao pre 10 godina…

 

Bred Gilbert i dalje vrlo aktivno učestvuje u svetskom tenisu. Nekada proslavljeni američki teniser, potom i trener Endija Mareja, kaže da mu je Đoković još pre 10 godina ukazao na Britanca kao na najvećeg rivala u budućnosti.


zimbio.com

zimbio.com


Poznato je da su dva najbolja svetska tenisera u prethodnih nekoliko godina praktično uporedo gradili karijere. Marej je stariji od Đokovića svega nedelju dana, a tek prošle nedelje je konačno uspeo da izađe iz njegove senke i preuzme prvo mesto na ATP rang listi.

Gilbert ima svoj udeo u njegovoj karijeri, pošto mu je jedno vreme bio i trener. On ističe da je i sam Đoković predvideo ko će mu biti najveća pretnja u budučnosti.

Znao sam oduvek da će Endi biti među četiri najbolja igrača na svetu i bio sam uveren da će osvoajati grend slemove. Takav je potencijal imao. Kada smo počeli imao je 19 godina. Nadal, koji je godinu dana stariji, već je imao osvojena dva grend slema, a Federer je bio prvi. Tu je bilo i mnogo drugih talentovanih klinaca, posebno francuskih, kao što su Monfis i Gaske. Ali, Mareja je najviše spominjao Đoković. On mi je rekao nešto u stilu: ’Taj momak, na njega ću morati da obratim pažnju u narednih 10 godina’. Bilo je neverovatno koliko je bio svestan da će mu Mari uvek biti na putu – otkriva Gilbert.

On ističe da će se dvojica vršnjaka i u 2017. boriti za najveće trofeje i prvo mesto na ATP listi.

Moramo da vidimo kako će Đoković reagovati, ali što se tiče 2017. ne vidim nikoga osim njih dvojice u trci za prvo mesto. Novak i Endi. U 2018. se možda pojave klinci kao što su Zverev ili Kirjos, ali ne sledeće godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bred Gilbert, Endi Marej, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 4

 
happy November 7, 2016 Odgovori

Bred Gilbert je mason vidi se iz prilozene slike

 
RADMILA November 7, 2016 Odgovori

I VISE NEGO OCIGLEDNO 🙂

 
Saša November 7, 2016 Odgovori

Možda ćete tek sada početi da istinski poštujete Novaka nasuprot gneva i zavisti prema njemu.

 
Nada November 7, 2016 Odgovori

Raonicu zarasto misic hm malo cudno

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.