31/05/16 - 14:32h

Gi Forže: Igrači će morati da igraju tri dana za redom!

 


Direktor Rolan Garosa Gi Forže rekao je da će igrači morati da igraju i tri dana za redom ako to bude bilo neophodno da se takmičenje privede kraju.

zimbio.com

zimbio.com


U ponedeljak se prvi put posle 2000. godine dogodilo da se u toku dana ne odigra nijedan poen zbog kiše, a da stvar bude gora, ni prognoza do kraja ove nedelje nije ružičasta.

Ne možemo ovako u godinama koje slede, iskreno se nadam da će krov biti spreman do 2020. jer je neophodan. Nadam se i da ćemo dobiti organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine – što bi svakako ubrzalo proces modernizacije, a tu ne mislim samo na kompleks u Bulonjskoj šumi, već i na ostale projekte širom Francuske – rekao je direktor turnira Gi Forže, i dodao:

Ako se ovako nastavi, igrači će morati da igraju dva meča zaredom, možda čak i tri u nekoliko dana. Na kraju možemo i da odložimo finale ako bude bilo potrebe.

Ako je nekome za utehu, bivši četvrti teniser sveta se svestan problema.

Potrebna nam je potpuna strukturalna promena. Donekle moramo da renoviramo kompletan teren Filip Šatrije, a to ne može da se završi u godinu dana. Ista situacija bila je i na Vimbldonu, istrpeli su taj prelazni period i na kraju pokrili glavni stadion. Zbog odlaganja smo bili prinuđeni da isplatimo gotovo 2.000.000 evra kako bismo ljudima refundirali novac za karte, ali to nije toliko važno. Morate biti svesni da su potrebe neophodne, a nije loše imati i dozu drame. Ova tema postoji već neko vreme, ali ljudi moraju da shvate da nešto mora da se menja već danas – zaključuje Gi Forže.

Po njegovoj proceni, turnir je u ponedeljak izgubio oko dva miliona evra!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rolan Garos, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.