30/10/17 - 17:26h

Gi Forže besan: Federer razočarao Francuze!

 

Direktor mastersa u Parizu, Gi Forže, najblaže rečeno razočaran je odlukom Rodžera Federera da ne zaigra na ovom takmičenju.


zimbio.com

Forže je jasno i glasno izrazio nezadovoljstvo Federerovom odlukom da ne nastupi u “Gradu svetslosti”, pa čak i sumnju u navodnu povredu Švajcarca, koju je ovaj naveo kao razlog.

Rodžer je u nedelju po osmi put osvojio turnir u rodnom Bazelu, a neposredno nakon finalnog meča sa Del Potrom objavio je da neće nastupiti na poslednjem mastersu sezone.

Forže je tim povodom istakao da je Federer ponovo razočarao svoje francuske navijače, i podsetio da nije nastupio ni na Rolan Garosu.

Na kraju meča protiv Del Potra on je navodno bio povređen. Imao je bol u leđima, bolove po celom telu. Možete da zamislite moje razočaranje i frustraciju. Razgovarao sam sa njegovim agentom koji mi je rekao da Rodžer želi da se oporavi. Tužan sam jer smo uradili sve proteklih nedelja i meseci da dočekamo Rodžera i Rafu. Sada će nažalost Rafa biti sam. Tu su i ostali veliki šampioni, ali sam uveren da će Rodžerovi navijači u Parizu biti veoma razočarani, jer je već propustio Rolan Garos trenirajući četiri sata dnevno za travu. Prihvatam da svi donose odluke za sebe, ali svi znaju koliko ima ljudi koji bi voleli da vide Rodžera na terenu, a sada neće biti u mogućnosti – rekao je Forže, i dodao:

Verovao sam do kraja, večeras sam baš razočaran. Naš turnir je mnogo bolji kada su na njemu osmorica najboljih kao što je to bio slučaj pre dve godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Gi Forže, Masters u Parizu, Rodžer Federer, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.